Lumea a pierdut 178 milioane de hectare de pădure în ultimele trei decenii

Lumea a pierdut 178 milioane de hectare de pădure în ultimele trei decenii
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2020

Planeta noastră a pierdut 178 milioane de hectare de pădure, o suprafață de dimensiunea Libiei, între 1990 și 2020, deși în ultimul deceniu ritmul despăduririlor a încetinit, potrivit unui raport publicat joi de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAO a oferit în avans o evaluare a resurselor forestiere mondiale, pe care o elaborează la fiecare cinci după analizarea a 236 de țări și teritorii, scrie Agerpres.

Bugetele companiilor de stat - în analiză în ceea ce privește gradul de îndeplinire a investițiilor, pentru a vedea dacă se impune ca anumite sume să fie direcționate către buget CITEȘTE ȘI Bugetele companiilor de stat - în analiză în ceea ce privește gradul de îndeplinire a investițiilor, pentru a vedea dacă se impune ca anumite sume să fie direcționate către buget

Raportul relevă că ritmul pierderii suprafeței pădurilor a scăzut, de la 7,8 milioane de hectare anuale în deceniul 1990, la 4,7 milioane între 2010 și 2020, datorită reducerii despăduririlor în unele țări și creșterii acoperirii forestiere în alte țări.

FAO calculează că ritmul despăduririi a fost de 10 milioane de hectare pe an în perioada 2015-2020, față de cele 12 milioane de hectare în cincinalul precedent.

În ultimul deceniu, cele mai mari pierderi forestiere s-au înregistrat în Africa, urmată de America de Sud, cu o accelerare semnalată în Asia, Oceania și Europa.

În întreaga lume există 4,05 miliarde de hectare de pădure, care acoperă o treime din suprafața planetei.

Peste 90% dintre păduri s-au regenerat natural, potrivit raportului, care semnalează că aria de vegetație plantată a crescut cu 123 de milioane de hectare în ultimele trei decenii.

În ceea ce privește incendiile, 98 milioane de hectare au fost mistuite de flăcări în 2015, mai ales la tropice, unde au ars 4% din suprafața forestieră, mai ales în Africa și America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
padure
defrisare