Mai este considerat cartoful o legumă sau doar amidon? Autoritățile americane se contrazic

Mai este considerat cartoful o legumă sau doar amidon? Autoritățile americane se contrazic
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Mai poate fi considerat cartoful o legumă în Statele Unite? O comisie a fost însărcinată să decidă asupra acestei probleme arzătoare, provocând un val de proteste din partea senatorilor din statele rurale, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rădăcinile dezbaterii sunt adânci.

Autoritățile sanitare americane, lobby-ul cartofului și aleșii din Congres se ceartă de ani de zile pe tema clasificării acestui aliment bogat în amidon - care este unul dintre factorii care determină alocarea subvențiilor publice, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță decizia legată de cererea privind închiderea tuturor magazinelor în weekend CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță decizia legată de cererea privind închiderea tuturor magazinelor în weekend

Potrivit datelor Departamentului pentru Agricultură care datează din 2019, americanii consumă în medie 22 de kilograme de cartofi pe an, aproape jumătate sub formă de produse congelate, cum ar fi chipsuri.

O problemă de sănătate

Susținătorii unei schimbări de clasificare consideră că aceasta este o problemă de sănătate publică, în condițiile în care peste 40% din populația adultă a SUA suferă de obezitate.

Cartofii sunt abogați în potasiu, calciu și vitamina C”, au răspuns senatorii într-o scrisoare adresată miniștrilor agriculturii și sănătății, dezvăluită joi.

O schimbare de clasificare ar avea ca efect „derutarea consumatorilor, a restauratorilor și a producătorilor”, avertizează acești aleși ai principalelor state producătoare de cartofi: Idaho, Maine, Oregon etc.

Aceste dezbateri amintesc, de asemenea, de încercarea administrației Reagan de a clasifica ketchup-ul ca legumă pentru mesele din școlile americane. Protetele părinților au dus atunci la abandonarea foarte rapidă a proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartof
sua
leguma