Ministerul Agriculturii propune ajutoare de 844 milioane lei în 2017 pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine

Ministerul Agriculturii propune ajutoare de 844 milioane lei în 2017 pentru crescătorii de bovine, ovine și caprine
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2017

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvernul prin care vrea să acorde în 2017 ajutoare naționale tranzitorii pentru bovine, ovine și caprine în limita sumei de 844,46 milioane lei (189,6 milioane euro), în scădere cu aproape 6% față de plafonul aprobat anul trecut, de 897,45 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Din ajutorul aprobat, suma de 115 milioane lei (25 milioane euro) va fi alocată pentru schema de producție în sectorul lapte de vacă, 485 milioane lei (108 milioane euro) pentru producția de carne de bovine și 243 milioane lei (54 milioane euro) pentru schema de producție pentru ovine și caprine, scrie News.ro.

Prin proiect se mai stabilește plafonul maxim de 543 milioane de lei (121 milioane de euro), aferent anului 2016, pentru sprijinul acordat crescătorilor de animale.

Astfel, 1 milion de euro se acordă pentru bivolițe de lapte, 28 milioane euro pentru ovine și caprine, 11 milioane euro pentru taurine din rase de carne și metișii acestora și 81 milioane euro pentru  vaci de lapte.

Plățile pentru schemele de ajutoare naționale tranzitorii și sprijin cuplat în sectorul zootehnic se vor face în lei, la cursul de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2016.

Hong Kong interzice importul de carne de pasăre și ouă din România din cauza gripei aviare CITEȘTE ȘI Hong Kong interzice importul de carne de pasăre și ouă din România din cauza gripei aviare

Sumele necesare aplicării prevederilor proiectului sunt asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii