Facebook a lansat un proiect pentru a îmbunătăți relația cu organizațiile de media

Facebook a lansat un proiect pentru a îmbunătăți relația cu organizațiile de media
scris 12 ian 2017

Compania Facebook a lansat ”Proiectul Jurnalism”, miercuri, prin care rețeaua de socializare încearcă să își îmbunătățească relația cu organizațiile de media, informează Reuters.

Ca parte din noul proiect, Facebook a transmis că se va concentra pe îmbunătățirea formatelor curente de prezentare a informațiilor, precum Live, 360 și Instant Articles.

Facebook a mai transmis că va testa o nouă funcție pentru Instant Articles prin care cititorii vor putea vedea mai multe articole simultan, într-un pachet, de la organizațiile de media preferate.

Reprezentanții companiei au mai spus că vor colabora cu organizații pentru a promova ”alfabetizarea în privința știrilor” și pentru a ajuta utilizatorii să decidă ce surse sunt de încredere, în timp ce vor continua să depună eforturi pentru reducerea numărului de știri false.

Compania Facebook a fost criticată în ultimele câteva luni pentru că nu a luat măsuri suficiente pentru a rezolva problema știrilor false distribuite pe platforma sa în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Companiile media vor avea voie să interzică accesul utilizatorilor care folosesc aplicații care blochează reclamele CITEȘTE ȘI Companiile media vor avea voie să interzică accesul utilizatorilor care folosesc aplicații care blochează reclamele

”Suntem foarte interesați să ne asigurăm că un mediu sănătos pentru știri și jurnalismul pot progresa”, a scris Fidji Simo, director de produs al Facebook, într-un mesaj publicat pe blog.

Facebook a mai transmis, miercuri, că va explora introducerea pauzelor publicitare în materialele video obișnuite. Compania a testat anterior formatul reclamelor pentru Facebook Live. 

Lansarea ”Proiectului Jurnalism” a avut loc la mai puțin de o săptămână după ce compania a anunțat că îl angajează pe Campbell Brown, fost reporter și prezentator al CNN, pentru a conduce echipa de parteneriate media.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook