Ministerul Agriculturii: S-au primit aproape 12.000 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru roșii

Ministerul Agriculturii: S-au primit aproape 12.000 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru roșii
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2018

Primele tomate ale producătorilor agricoli autohtoni înscriși în programul de sprijin guvernamental au apărut în piețele agroalimentare din municipiul București, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sunt expuse deja spre vânzare de producătorii agricoli în piețele: Rahova, Străduinței, Domenii, Râmnicu Sărat, Sudului iar, în zilele următoare, consumatorii se vor putea aproviziona cu tomate românești și din alte piețe din București”, a informat MADR.

Până la 9 mai au fost primite în total 11.925 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, pentru ciclul I aferent anului 2018, scrie News.ro.

”Cei mai mulți cultivatori provin din județele Olt (3.937), Dolj (1.643) și Galați (1.590). Dintre solicitanții de sprijin în Ciclul I au definitivat plantarea tomatelor în spații protejate un număr de 10.451”, spun oficialii Ministerului Agriculturii.

Acciza pentru sucurile cu zahăr este pe cale de a fi introdusă. Cotele de impozitare propuse CITEȘTE ȘI Acciza pentru sucurile cu zahăr este pe cale de a fi introdusă. Cotele de impozitare propuse

Producătorii agricoli autohtoni înscriși în programul de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate poartă șorturi roșii cu însemnele programului și au afișate la loc vizibil tăblițe de identificare.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susținuți, se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de cel puțin 2.000 kg dovedită cu documente justificative.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
rosii