Ministrul Agriculturii a dispus Corpului de Control să verifice acordarea de fonduri pentru producția de usturoi

Ministrul Agriculturii a dispus Corpului de Control să verifice acordarea de fonduri pentru producția de usturoi
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a dispus Corpului de Control să verifice procedura de accesare și atribuire a fondurilor privind derularea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi", a anunțat miercuri ministerul de resort.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la posibile nereguli în accesarea și acordarea fondurilor privind derularea schemei 'Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi', ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a dispus Corpului de Control să efectueze verificări amănunțite cu privire la procedura de accesare și atribuire a fondurilor", se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Decathlon ar putea vinde o participație minoritară în afacerea sa din China CITEȘTE ȘI Decathlon ar putea vinde o participație minoritară în afacerea sa din China

Potrivit sursei citate, acțiunea de control urmărește stabilirea unor măsuri de verificare a acordării fondurilor în anul 2023, în județul Giurgiu, conform Hotărârii Guvernului nr. 393/2023, precum și identificarea de posibile abateri disciplinare ale funcționarilor publici din cadrul DAJ Giurgiu cu atribuții în verificarea suprafețelor cultivate și evaluarea culturii de usturoi, scrie Agerpres.

Rezultatele verificărilor vor face obiectul unui raport care va urma procedurile prevăzute de legislație precizează MADR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
usturoi
ministrul agriculturii