GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2023

Clădirea fostei unități militare de la Gara Târgoviște, unde a avut loc procesul soților Ceaușescu, va fi reabilitată, iar interiorul va fi destinat în cea mai mare parte expozițiilor, anunță președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În prezent clădirea este în administrarea Consiliului Județean Dâmbovița și acolo este amenajat Muzeul Comunismului. În trecut în clădire a funcționat și o Școală de cavalerie, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Fortress, susținut de cel mai mare fond de pensii din Africa, pregătește achiziția depozitelor acumulate de Globalworth în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fortress, susținut de cel mai mare fond de pensii din Africa, pregătește achiziția depozitelor acumulate de Globalworth în România. Tranzacția poate deveni cea mai mare semnată vreodată pe această nișă

"Am semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul "Conservarea, restaurarea, valorificarea clădirii Fosta Școală de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale a județului Dâmbovița. Având în vedere trecutul său remarcabil, lucrările vor păstra unicitatea și semnificația istorică a clădirii unde a funcționat, printre altele, Unitatea Militară de la Gara Târgoviște și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu", precizează, într-o postare pe Facebook, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

MAI MULTE IMAGINI Î/N GALERIA FOTO

Conform acestuia, se vor executa lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor; se vor hidroizola pardoseala și pereții subsolului și se vor termoizola pereții exteriori dinspre curte, la interior; se vor conserva modelele istorice din pardoseala de mozaic aflată în holul central; la nivelul șarpantei, se va înlocui toată structura veche cu una nouă cu învelitoare din țiglă ceramică de tip solzi; se vor reface finisajele interioare și exterioare; se vor reface instalațiile electrice și termice.

GALERIE FOTO Clădirea fostei unități militare unde au fost judecați soții Ceaușescu va fi reabilitată

La etaj, se vor amenaja spații de expoziție, în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzeale și birouri aferente activității de cercetare.

"Pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va monta un lift panoramic ce va avea acces de la nivelul curții până la fiecare nivel destinat publicului. În zona de sud a imobilului se vor amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și o alveolă pentru parcarea a două autobuze. Totodată, în incinta curții se va amplasa o fântână arteziană și vom reamenaja spațiile verzi din curtea fostei Școli de Cavalerie. La finalizarea lucrărilor, fosta Școală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale naționale și internaționale, dar și cafenele artistice și literare locale", mai anunță președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de lei. Din această sumă, aproximativ 8 milioane de lei sunt fonduri norvegiene nerambursabile, diferența urmând să fie asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ceaușescu
targoviste
unitate militara