Ministrul Agriculturii: Fiecare din noi trebuie să mergem și să căutăm și să cumpărăm doar produse românești

Ministrul Agriculturii: Fiecare din noi trebuie să mergem și să căutăm și să cumpărăm doar produse românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că fiecare persoană trebuie să meargă și să cumpere doar produse românești, iar atunci toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi doar acest tip de produse. El a precizat că astfel sunt susținute agricultura și industria alimentară din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Adrian Oros a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că a fost întrebat de fermieri de ce produsele românești nu se vând, deși este criză, scrie News.ro

Scandal cu terenuri din România - Investitori estonieni au depus plângere penală împotriva băncii suedeze Swedbank CITEȘTE ȘI Scandal cu terenuri din România - Investitori estonieni au depus plângere penală împotriva băncii suedeze Swedbank

"Am fost întrebat de fermieri ce se întâmplă, că deși este criză foarte multe dintre produsele românești nu se vând, iar ei au mari stocuri de legume, au mari stocuri de carne de pasăre, de carne de vită, de produse lactate, de ouă și nu reușesc să vândă aceste mărfuri, iar magazinele sunt invadate de mărfuri din altă parte. Suntem într-o piață unică și nu se poate interzice prin lege sau prin reglementare acest comerț intracomunitar. La fel cum noi putem să ducem marfă oriunde în Uniunea Europeană, oricine din Uniunea Europeană poate să vină să aducă marfă”, a spus ministrul Agriculturii.

El a precizat că soluția este ca fiecare persoană să cumpere produse românești și atunci toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi doar acest tip de produse.

"Putem face cu toții două lucruri foarte, foarte simple, care vor avea efect în câteva săptămâni, în câteva luni. Fiecare din noi, care suntem cu adevărat îngrijorați de acest aspect și care vrem să facem cu adevărat ceva, trebuie să mergem și să căutăm și să cumpărăm doar produse românești. Dacă nu sunt în magazinul X, mergem în magazinul Y până găsim produse românești. Iar acasă la copii și la școală să le spunem să cumpere și să consume doar produse românești. Vă asigur că în câteva luni de zile toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi produse românești”, a afirmat Adrian Oros.

El a spus că astfel putem contribui în real la susținerea agriculturii și a industriei alimentare din țara noastră.

"Astfel vom reuși să răsplătim și truda, dar și viața aspră a țăranilor și a fermierilor români, astfel vom contribui în mod real, nu doar declarativ, la susținerea agriculturii și a industriei alimentare din România. Dar mai este ceva foarte important. Dacă cumpărăm un produs românesc cu 5 lei, cel puțin un leu sau doi lei se vor întoarce spre noi, fie în pensiile și în salariile plătite aici în România, fie în sistemul de educație pentru copiii noștri, fie în sistemul de sănătate pentru noi toți. Practic, soluția este la noi și este foarte simplă, cumpărăm produse românești”, a mai transmis Adrian Oros.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul agriculturii
adrian oros
produse romanesti