Ministrul Agriculturii: România ar putea obține anual 30 de milioane de tone de porumb, după finalizarea reabilitării infrastructurii principale de irigații în anul 2027

Ministrul Agriculturii: România ar putea obține anual 30 de milioane de tone de porumb, după finalizarea reabilitării infrastructurii principale de irigații în anul 2027
scris 26 mai 2024

România ar putea obține într-un an 30 de milioane de tone de porumb de pe două milioane de hectare de teren, după finalizarea programului de reabilitare a infrastructurii principale de irigații în anul 2027, adică o cantitate similară cu ceea ce produce în momentul de față la toate culturile de pe cele nouă milioane de hectare, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

"Avem 162 de amenajări cuprinse în programul de reabilitare a infrastructurii principale de irigații, 31 le-am recepționat pe o suprafață de 581.000 de hectare și sunt funcționale. Avem 42 de obiective care au fost începute de când am preluat mandatul la Ministerul Agriculturii și sunt în finalizare cu încă 622.000 de hectare. De asemenea, mai avem 16 în licitație publică și 49 de obiective la care este finalizată proiectarea. Cu acestea se termină cele 2,2 milioane de hectare pe care le-am prevăzut în program", a declarat, pentru Agerpres, Florin Barbu.

Oficialul MADR a precizat că au fost prevăzute fonduri în bugetul Ministerului Agriculturii pentru irigații, respectiv 100 de milioane de euro credite bugetare și peste 200 de milioane de euro credite de angajament.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
irigatii
porumb