Noi scheme de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor, inclusiv IMM, din industria alimentară

Noi scheme de ajutor de stat pentru retehnologizarea companiilor, inclusiv IMM, din industria alimentară
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

În vederea sprijinirii industriei alimentare, Guvernul este într-o etapă avansată de elaborare a unui mecanism prin care companiile și IMM-urile vor putea beneficia de scheme de ajutor de stat sau de minimis pentru retehnologizare, a anunțat premierul Ciucă într-o întâlnire cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor din industria de profil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, ministerele Energiei și Agriculturii lucrează la o soluție pentru includerea la finanțare din Fondul de Modernizare a proiectelor privind instalarea de noi capacități de producere a energiei prin sisteme de panouri fotovoltaice.

Ucraina vrea să-și exporte produsele agricole prin portul Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră CITEȘTE ȘI Ucraina vrea să-și exporte produsele agricole prin portul Constanța, cel mai mare de la Marea Neagră

O altă măsură analizată de Executiv se referă la posibilitatea acordării unor facilități pentru păstrarea locurilor de muncă și crearea altora noi în industria alimentară.

Consultările între Guvern și reprezentanții patronatelor și sindicatelor din agricultură vor continua în perioada următoare la nivelul unui grup de lucru constituit la Ministerul Agriculturii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
alimentar
industrie
sprijin
minimis
ajutor
stat
guvern