Nou focar de pestă porcină africană, confirmat în județul Argeș

Nou focar de pestă porcină africană, confirmat în județul Argeș
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2019

Autoritățile din Argeș anunță confirmarea unui nou focar de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Rătești, numărul total al focarelor active pe raza județului Argeș fiind de zece.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Prefectura Argeș, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală Bucurețti a confirmat existența PPA într-o gospodărie din satul Pătuleni, comuna Rătești, scrie News.ro.

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat, ROBOR la 6 luni a scăzut

Autoritățile dni jude au luat măsura de instituire a zonei de protecție în acest caz, conform protocolului care se aplică în astfel de situații.

În prezent, în județul Argeș sunt active zece focare de pestă porcină africană, fiind vorba despre gospodării și exploatații neprofesionale din localitățile Bascov,  Dâmbovicioara, Băiculești, Vlădești, Mărăcineni, Rătești, dar și de porci mistreți de pe fondurile de vânătoare Grădiștea din comuna Mihăești și Mâzgana din comuna Vulturești. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
arges