Parteneriate pentru producătorii români de vinuri pe piețele slovacă și cehă

Parteneriate pentru producătorii români de vinuri pe piețele slovacă și cehă
scris 11 iun 2019

În luna septembrie, importatori și distribuitori de vinuri cehi vor vizita județul Prahova pentru finalizarea discuțiilor începute în timpul misiunii de promovare a vinurilor autohtone în Republica Slovacă și Republica Cehă, desfășurată în perioada 4-9 iunie.

Opt producători români au participat la misiune și au avut oportunitatea să își prezinte vinurile în fața somelierilor, atât la Bratislava, cât și la Praga și la Usti Nad Labem.

Șeful Agricost susține n-a găsit personal pentru operarea a 6 combine, în care a investit un milion de euro CITEȘTE ȘI Șeful Agricost susține n-a găsit personal pentru operarea a 6 combine, în care a investit un milion de euro

În Republica Slovacă, importatori, distribuitori, reprezentanți ai principalelor magazine de tip hypermarket și hoteluri au degustat vinuri din categoria Premium și au apreciat că soiurile tradiționale românești (Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească) au mari șanse de pătrundere pe piața slovacă, în viitorul apropiat.

În Republica Cehă, cei opt exportatori români și-au prezentat vinurile în cadrul a două seminarii de specialitate, la Praga și Usti Nad Labem.

Firmele românești participante la misiune au fost: CAP Vie Vin Valea Călugărească SRL, Cramele Bolgiu SRL, Domeniile Viticole Tohani SRL, Jidvei SRL Filiala Alba, La Vie SRL, Octima Vinis SRL, Ostrovit SA, Viti-Pomicola Sâmburești SA.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
cehia
slovcia
prahova