Vinurile românești, promovate la Praga și Bratislava

Vinurile românești, promovate la Praga și Bratislava
scris 4 iun 2019

Opt producători și exportatori români de vinuri participă, în perioada 4-9 iunie 2019, la o misiune economică în Slovacia și Cehia, cu scopul de a identifica noi clienți și de a-și majora exporturile pe aceste piețe.

Perspectivele exportatorilor români sunt pozitive, având în vedere tendința de creștere constantă a consumului și importurilor de vin pe cele două piețe, numărul important de turiști, precum și apariția unei noi clase de consumatori locali din rândul tinerilor, care asociază vinul cu evenimentele sociale.

Expert imobiliar: Clienții caută locuințe gata finalizate, să se poată muta imediat, sunt mult mai documentați CITEȘTE ȘI Expert imobiliar: Clienții caută locuințe gata finalizate, să se poată muta imediat, sunt mult mai documentați

Turneul celor opt exportatori include realizarea de prezentări și degustări de vinuri la Bratislava, Praga și Usti nad Labem, în fața unei audiențe formate din importatori, distribuitori și comercianți specializați, somelieri, patroni de baruri și restaurante, firme de catering, rețele comerciale, precum și jurnaliști și bloggeri.

Vor fi prezentate vinuri de înaltă calitate (DOC și IG) ce provin din regiuni viticole renumite, precum Dealu Mare, Târnave sau Drăgășani.

Firmele românești participante la misiune, reunite sub brandul sectorial „Wines of Romania”, sunt: CAP Vie-Vin Valea Călugarească, Cramele Bolgiu, Domeniile Viticole Tohani, Jidvei – Filiala Alba, La Vie (Crama Basilescu), Octima Vinis (Gramofon Wines), Ostrovit și Viti-Pomicola Sâmburești.

Dintre acestea, cinci se află la prima lor participare la o misiune economică organizată prin Programul de Promovare a Exportului: CAP Vie-Vin Valea Călugarească, Cramele Bolgiu, Domeniile Viticole Tohani, La Vie (Crama Basilescu) și Octima Vinis (Gramofon Wines). 

viewscnt
Afla mai multe despre
vinuri
bratislava
praga