Pestă Porcină Africană la o fermă Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală

Pestă Porcină Africană la o fermă Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală
scris 4 ian 2021

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea anunță că Pesta Porcină Africană (PPA) a fost confirmată într-o exploatație comercială de porci din localitatea Golesti, județul Vrancea, „având un efectiv de aproximativ 30.000 porci, din care 8 capete au murit”, conform Ziarul de Vrancea

Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a confirmat pentru Ziarul de Vrancea că este vorba, în acest caz, despre firma Premium Porc, precizând: „Am discutat. Informații clare DSVSA poate da mâine (n.r. - luni, 4 ianuarie 2020). Voi primi informații și vor vedea ce măsuri vom lua la nivel de Comitet Local”. La rândul său, prefectul de Vrancea a declarat: „Conform regulilor de comunicare, DSVSA Vrancea este voce unică pe subiectul PPA. Vorbim despre aceeași firmă care pe 1 ianuarie 2018 înregistra focar PPA în Brăila”, transmite publicația.

Peste 60 de focare de gripă aviară confirmate în Franța CITEȘTE ȘI Peste 60 de focare de gripă aviară confirmate în Franța

Societatea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea va dispune, conform planului de măsuri adoptat, eliminarea porcilor din exploatație prin evaluare, eutanasiere, îngropare sau incinerare si dezinfecție si respectarea masurilor in vigoare privind raspandirea virusului COVID 19, mai arată sursa citată.

Premium Porc este al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, fiind controlat de grupul danez DCH Internațional și având un portofoliu de 10 ferme în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcină africană
premium porc
golesti