CONFIRMARE Impozit zero pe salariul minim din 2022 și doar într-un sector

CONFIRMARE Impozit zero pe salariul minim din 2022 și doar într-un sector
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Coaliția a decis elaborarea unui studiu de impact în 2021 și pilotarea în 2022 pe un sector al economiei a măsurii Zero taxe pe salariul minim, anunță USR-PLUS, confirmând astfel informația transmisă anterior de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a anunțat că programul de guvernare al viitoarei coaliții PNL-USR-PLUS-UDMR va include scutirea de taxe și impozite pentru plafonul reprezentat de salariul minim din veniturile persoanelor din agricultură, începând cu 2022.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

Comitetul Politic USR și Consiliul Național PLUS au definitivat, marți seară, și propunerile de miniștri pentru Cabinetul Cîțu. Dan Barna va ocupa unul dintre cele două posturi de vicepremier, cel de-al doilea revenind lui Kelemen Hunor. Ministerele care revin USR PLUS în urma negocierilor din cadrul coaliției vor fi ocupate de Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării). De asemenea, Alianța a anunțat principalele proiecte pe care le-a inclus în Programul de guvernare, multe dintre ele având legătură cu digitalizarea administrației. Fără penali în funcții publice, zeră taxe pe salariul minim și alegerea primarilor în două tururi de scrutin, alte puncte importante susținute de Alianța USRPLUS.

Lista anunțată de Alianța USR PLUS este deschisă de Dan Barna.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Dan Barna este copreședintele USR PLUS și deputat de Sibiu la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020, Dan Barna a fost vicepreședinte al comisiei de politică externă și membru în comisia de afaceri europene din Camera Deputaților. În calitate de președinte USR a coordonat proiectul Fără Penali, care a reușit să strângă peste un milion de semnături pentru schimbarea Constituției. Cu o experiență vastă ca expert în finanțări europene înainte de a intra în politică, Dan Barna a făcut parte din guvernul tehnocrat în 2016 și a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

Cătălin Drulă este deputat de Timiș la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020 a fost membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură și președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor. Drulă este de profesie inginer software, a studiat în Canada, la University of Toronto, iar după ce a terminat facultatea, a revenit în țară și a lucrat pentru diverse proiecte antreprenoriale în domeniul IT. Este unul dintre fondatorii Asociației Pro Infrastructură, care realizează filmări aeriene ale șantierelor de construcții și monitorizează progresul lor.

Claudiu Năsui este deputat de București la al doilea mandat. În primul mandat de deputat a fost membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci și a promovat mai multe legi pentru debirocratizare. În 2016, Claudiu a fost consilier al ministrului Finanțelor în guvernul condus de Dacian Cioloș, având experiență în consultanță financiară și în sectorul bancar. Năsui a absolvit Facultatea de finanțe a Universității Paris-Dauphine și a terminat un Master la universitatea Bocconi, în Italia, tot în domeniul finanțelor. Este fondator al platformei Open Budget, o platformă de transparență bugetară.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Stelian Ion este deputat de Constanța la al doilea mandat. În legislatura 2016-2020 a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, dar și membru în Comisia specială în care s-au dezbătut legile justiției și codurile penale și s-a opus modificărilor propuse de PSD. Stelian Ion a contribuit la redactarea textului care a stat la baza proiectului Fără penali în funcții publice. A redactat și inițiat mai multe propuneri legislative de corectare a legilor justiției, dar și proiectul de înființare a DNA-ului pădurilor.

Cristian Ghinea, europarlamentar din 2019, este vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI), membru în Comisia de Control Bugetat și Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. În 2016 a fost ales deputat de București, după mandatul ca Ministru al Fondurilor Europene în guvernul tehnocrat, perioadă în care a transparentizat contractele cu fonduri europene ale României.

Designerul internațional Karim Rashid semnează colecția de obiecte sanitare DALET Color din portofoliul Delta Studio CITEȘTE ȘI Designerul internațional Karim Rashid semnează colecția de obiecte sanitare DALET Color din portofoliul Delta Studio

Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății în Guvernul Cioloș între mai 2016 și ianuarie 2017, numele său fiind legat de proiecte precum mecanismul electronic de feedback al pacientului, platforma de raportare a lipsei medicamentelor, inițiative pentru depolitizarea managementului de spital și demararea pregătirii proiectelor spitalelor regionale. Este economist, absolvent al Vienna University of Economics and Business Administration, cu peste 10 ani experiență internațională în companii de top. Vlad Voiculescu este, de asemenea, inițiatorul unor proiecte non-profit, precum Rețeaua, MagiCAMP, MagicHOME și altele. Voiculescu este unul dintre inițiatorii mișcării politice care a demarat în 2017 cu Platforma România 100, devenind mai târziu PLUS și mai apoi USR PLUS. În prezent, el este copreședinte al USR PLUS București și membru al Biroului Național PLUS. El a fost ales consilier general la alegerile locale, rnunțând la mandat.

Ciprian Teleman și-a început activitatea profesională ca cercetător științific la Institutul Geologic al României, unde a lucrat opt ani, urmând apoi o carieră în domeniul consultanței de management și al antreprenoriatului. În ultimii 15 ani a lucrat cu peste 400 de companii antreprenoriale românești sau multinaționale pentru creșterea nivelului de performanță a echipelor și implementarea unor sisteme moderne de definire și măsurare a performanței. În prezent, este președintele PLUS Ilfov.

USR PLUS a transmis, de asemenea, și angajamentele Alianței care au fost incluse în programul de guvernare al coaliției:

Fără Penali în funcții publice: Imediat ce condițiile sanitare vor permite, Parlamentul va declanșa referendumul Fără Penali în Funcții Publice, unul dintre cele mai importante angajamente al USR PLUS.

Să nu mori cu dreptatea în mână: Toate angajamentele din capitolul justiție al USR PLUS se vor regăsi în programul de guvernare al coaliției: desființarea Secției speciale, schimbarea modului de numire al procurorilor șefi cu avizul conform al CSM, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraților, asigurarea de resurse pentru DNA și DIICOT, informatizarea sistemului de justiției.

Transparență totală: Publicarea online și accesul cetățenilor la toate cheltuielile publice, contractele de achiziții publice și la toate informațiile relevante privind instituțiile statului, de la Guvern până la primării.

Tăierea pensiilor speciale ale aleșilor: Încă din prima ședință a noului Guvern vor fi prorogate pensiile speciale pentru primari iar la începutul anului viitor vor fi desființate pensiile pentru parlamentari. De asemenea, se va demara un proces prin care Parlamentul va identifica și propune legislație unitară pentru rezolvarea inechităților din întreg sistemul de pensii.

Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală CITEȘTE ȘI Cum arată un cadou premium pentru bărbații preocupați de imaginea personală

Lupta cu tăierile ilegale de lemn: Coaliția de guvernare a fost de acord cu nevoia de a obține rezultate mai bune în lupta împotriva infracționalității de mediu, în special a tăierilor ilegale de păduri. Astfel a fost agreata ori înființarea unei structuri specializate în cadrul Parchetului General care să investigheze acest tip de infracțiuni, fie crearea unor structuri specializate în cadrul parchetelor.

Cetățenie digitală: Crearea infrastructurii necesare pentru ca cetățenii să nu mai plimbe hârtii între instituții, ci informațiile să circule electronic, sigur, rapid și ușor de urmărit. Construirea „autostrăzilor digitale” între instituțiile statului care au baze de date, astfel încât acestea să comunice eficient între ele.

Fondul de finanțare pentru o infrastructură sanitară modernă: Audităm întreaga infrastructură sanitară și investim pentru a asigura standarde de siguranță pentru toate spitalele din țară. Demarăm procedurile pentru construcția spitalelor regionale și a altor proiecte de investiții din fonduri naționale și europene.

Acces garantat la medicamente esențiale: Garantarea accesului românilor, în regim 100% compensat, la medicamentele esențiale de pe lista Organizației Mondiale a Sănătății.

Medic și pacient, la un click distanță: Dezvoltăm soluții digitalizate și de telemedicină prin care să debirocratizăm practica medicală și să apropiem medicul de pacient.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Școala de la 8 la 5, masă caldă și școală după școală: Generalizarea programelor afterschool în unitățile de învățământ de stat și creșterea calității serviciilor oferite; Oferirea pachetelor de servicii integrate pentru elevii cu risc crescut de abandon școlar și celor cu cerințe educaționale speciale: servicii de consiliere, cazare, servicii de masă, servicii medicale, servicii educaționale de sprijin, servicii sociale, acces la echipamente și resurse educaționale specifice pentru cei cu nevoi educaționale speciale sau cu diverse forme de dizabilitate, etc.

Alte programe incluse de USR PLUS în programul de guvernare vizează sprijin pentru școala online; bani europeni investiți în industrii ale viitorului, susținerea fermierilor mici și mijlocii, internet pentru toți, dar și un viitor pentru cultura independentă

Alte obietive importante ale USR PLUS:

Sate cu arhitectură tradițională protejată și pusă în valoare: Sprijin financiar pentru cei care cumpară case părăsite la țară pentru a le restaura și pune in valoare, fie pentru locuit, fie pentru a le introduce în circuitul turistic, mai ales în zone rurale recunoscute pentru tradiția arhitecturală specifică.

Democrație și presă liberă în Republica Moldova: Crearea unui Fond pentru Democrație în Republica Moldova care să sprijine dezvoltarea societății civile și a presei libere.

Zero taxe pe salariul minim: Coaliția a decis elaborarea unui studiu de impact în 2021 și pilotarea în 2022 pe un sector al economiei a măsurii Zero taxe pe salariul minim din programul USR PLUS.4

Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine CITEȘTE ȘI Chiar dacă nu călătorești, vin brandurile celebre la tine - harta stării de bine

Reforma electorală: Revenirea la alegerea primarilor în două tururi este un deziderat important al USR PLUS și va fi realizat printr-un protocol de colaborare parlamentară cu PNL, care va include și alte reforme electorale

Obiective finanțabile din PNRR

”Viitorul guvern va renegocia Planul Național de Redresare și Reziliență și prioritățile propuse de PNL, USR PLUS și UDMR sunt specificate în programul de guvernare. Ministerul Fondurilor Europene va fi reorganizat, redenumit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene si va fi orientat spre simplicare, impact real și lucrul la portofoliul de proiecte”, a transmis USR PLUS.

Programele naționale „Fiecare copil la grădiniță” și „Școală pentru toți (II)”

Creșterea numărului de copii din medii sărace care merg la grădiniță, prin dezvoltarea și extinderea programului „Fiecare Copil în Grădiniță”. Reducerea abandonului școlar prin extinderea programului „Școală pentru Toți”, de la 500 la 1.200 de școli vulnerabile.

Combaterea sărăciei energetice

Implementarea de proiecte și programe finanțate cu fonduri europene, care să asigure accesul tuturor românilor la energie.

Protecție socială și muncă legală în domeniul serviciilor

Crearea unui cadru legal simplificat în domeniul serviciilor, prin acordarea unei forme simplificate de plată (vouchere) pentru lucrătorii sezonieri, zilieri, personalul de menaj și îngrijire. Aceste categorii vor dobândi beneficii sociale (pensie, asigurare de sănătate) și în acelasi timp se va lărgi baza de colectare a contribuțiilor și impozitelor.

Un loc de muncă: cea mai bună protecție socială (VMI)

Implementarea legii Venitului Minim de Incluziune care stimulează căutarea locurilor de muncă pentru că persoanele care primesc asistență socială nu mai trebuie să aleagă între un loc de muncă și păstrarea ajutorului social.

CRESC - Corpul Român de Solidaritate și Cooperare: Crearea unui sistem integrat de servicii pentru: oamenii care care doresc să se implice în activități cu impact în comunitate, organizații care lucrează cu aceștia și comunitățile beneficiare. Inițiativă a Corpul Român de Solidaritate și Cooperare (CRESC).

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu
minim
impozit
taxe
zero
agricultura
2022