Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, a ajuns la 10 ferme

Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, a ajuns la 10 ferme

Complexul Ianca

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2020

Premium Porc, al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, controlat de grupul danez DCH Internațional, a achiziționat și modernizat complexul Ianca din județul Brăila, format din două ferme – Matador și Goliat –, investiție ce se ridică la peste 1,6 milioane euro. În urma acesteia, Premium Porc a ajuns la un portofoliu de 10 ferme în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Complexul Ianca a fost inițial închiriat în 2017 de către Premium Porc, iar de la finalul anului 2019 a intrat în proprietatea grupului, urmând în 2020 o serie de investiții dedicate procesului de retehnologizare și eficientizare a producției. Acest proces a fost demarat la sfârșitul lunii februarie și finalizat în luna iunie.

Cele două ferme, Matador și Goliat, se află la o distanță de 1,5 kilometri una față de cealaltă, iar întregul complex se întinde pe aproximativi 25 de hectare.

EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șerban Mihai Roibu, fiul fostului trezorier PSD, Aristide Roibu, vinde 20% din terenul fermei sale de vaci. Tranzacția, în topul din acest an

Capacitatea este de 3.900 de locuri pe an pentru întregul complex, fapt care conduce la o suplimentare a capacității de producție anuală a Grupului Premium Porc cu aproximativ 13.600 de capete. Astfel, capacitatea de producție anuală ajunge la peste 600.000 de capete.

Grupul DCH Internațional, fondatorul Premium Porc Group în România, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 91 milioane euro, cu o rată a profitului înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de 23%.

 

Premium Porc Group este al doilea mare producător de carne de porc pe piața locală, după gigantul american Smithfield Foods.

Rezultatul este considerat de către Consiliul de Administrație și de către conducerea DCH International ca fiind unul satisfăctor. Acest rezultat putea fi chiar mai bun dacă pesta porcina africană nu ar fi afectat negativ costurile directe și indirecte.

În octombrie 2018, Profit.ro  anunțat că pesta porcină a blocat tranzacția prin care fondul de investiții Polaris voia să cumpere Premium Porc.

ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Primul semn de revenire a economiei locale. Dacia va redeschide producția

Din Grupul DCH, înființat în anul 2006, fac parte zece companii cu activitate integrată pe verticală în agrobusiness, acoperind producția de cereale, producția de furaje și creșterea de porcine, în 9 ferme proprii situate în judetele Brăila, Brașov, Constanța, Olt, Sibiu și Vrancea.


Compania numără, în prezent, peste 475 de angajați în România. 

viewscnt
Afla mai multe despre
premium
porci