Pestă porcină la două ferme din județul Buzău. Mii de animale vor fi sacrificate

Pestă porcină la două ferme din județul Buzău. Mii de animale vor fi sacrificate
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2021

Virusul pestei porcine africane a pătruns în alte două ferme din județul Buzău unde sunt crescuți mii de porci, care vor trebui sacrificați. Săptămâna trecută, pesta a fost confirmată la o fermă din Glodeanu Siliștea, cu 8300 de animale, toate fiind ucise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit reprezentanților DSVSA Buzău, de această dată, virusul a fost confirmat într-o fermă din localitatea Stâlpu unde sunt 1144 de porci și într-o fermă din localitatea Cilibia cu 2563 de porci, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Toți porcii din cele două ferme vor fi sacrificați.

În prezent, în județul Buzău sunt 24 de focare active de pestă. Cele mai multe sunt în zona de câmpie, unde de altfel sunt înregistrate zilnic situații noi de boală. Autoritățile spun că s-a ajuns în acest punct din cauza dezinteresului cetățenilor care cresc animale în gospodărie.

" Înregistrăm o explozie a focarelor de pestă. Avem 27 de situații de boală, 24 sunt focare active iar 3 sunt suspiciuni. Ce este foarte grav este că în spatele acestor focare sunt  zeci de exploatații de contact. Din anchetele epidemiologice efectuate, a rezultat în unele cazuri că în spatele unui focar sunt și 30 de exploatații de contact, sunt acele gospodării care pot fi în legătură cu o altă exploatație unde a fost confirmat virusul", a declarat  Ciprian Botezatu, director adjunct DSVSA Buzău.

În această situație, autoritățile sanitar veterinare se așteaptă să se înregistreze și alte focare de pestă porcină africană.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
buzau
ferma
porci