Holde Agri Invest cumpără o fermă din Teleorman

Holde Agri Invest cumpără o fermă din Teleorman
scris 24 aug 2021

Holde Agri Invest, un holding anunțat în premieră de Profit.ro și lansat cu ținta de a deveni principal jucător în agricultură, a achiziționat ferma Videle din județul Teleorman, pentru 14,3 milioane de lei.

 

În urma acestei tranzacții, Videle devine cel de-al treilea nucleu Holde, după fermele Roșiori și Frumușani.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

„Agricultura este o afacere unde calculele trebuie gândite și implementate pe termen lung. Suntem extrem de riguroși în ceea ce privește fermele pe care le avem în vedere pentru a le integra în structura Holde, iar Videle a îndeplinit criteriile noastre de selecție. Pe termen lung, obiectivul nostru rămâne același, să ajungem la o suprafață exploatată de cel puțin 25.000 de hectare, axată pe mai multe nuclee. La fel ca în cazul fermei Videle, ne propunem să atingem acest obiectiv prin finanțarea următoarelor noastre achiziții cu capitalul atras de la investitorii Bursei de Valori București,” a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Ferma Videle are o suprafața totală de 2.400 de hectare de teren aflate în arendă și care înainte de preluarea de către Holde, era administrată de Agrocom Exim Prod SRL. Achiziționarea și integrarea fermei în conceptul Holde a fost realizată pe parcursul a aproximativ doi ani. În 2019, Holde exploata 850 de hectare de teren din cadrul fermei, în 2020 suprafața operată ajungea la 1.600 de ha, iar începând cu iulie 2021, compania exploata integral cele 2.400 de ha. În vara anului 2021, în cadrul fermei au fost cultivate culturi convenționale de grâu, rapiță, porumb și floarea-soarelui.

Tranzacția de preluare a Agrocom Exim Prod SRL a fost finanțată în proporție de 62% debt și 38% equity. În momentul de față, 88% din suprafața totală a fermei este reprezentată de contracte de arendă semnate pentru o perioadă de peste 8 ani. Pe lângă terenul exploatat, ferma vine la pachet cu o bază proprie situată în Videle, un număr de 10 angajați, dar și cu un parc de utilaje agricole ce necesită îmbunătățiri. În perioada următoare, Holde va începe procesul de modernizare a fermei, investițiile principale fiind concentrate pe reînnoirea parcului de utilaje agricole și construirea unui siloz cu o capacitate de 10.000 de tone. Pe termen lung, conducerea se așteaptă ca ferma să atingă performanța maximă în anul 2024.

FOTO Incendiu de pădure în Munții Căpățânii. Patru hectare de copaci tineri au fost cuprinse de flăcări CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu de pădure în Munții Căpățânii. Patru hectare de copaci tineri au fost cuprinse de flăcăriLa începutul lunii iulie, Holde a atras aproximativ 30 milioane de lei de la investitorii BVB printr-o operațiune de majorare a capitalului social, sumă ce va fi utilizată pentru extinderea suprafețelor de teren exploatate și modernizarea fermelor existente. În prezent, compania se află în proces de negociere pentru achiziționarea a patru noi ferme, cu o suprafață totală de 3.500 de hectare. Dacă tranzacțiile vor fi încheiate cu succes, întreaga suprafață exploatată de Holde va ajunge la 13.000 de hectare. 

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înființată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee - ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman). Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București cu simbolul HAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
teleorman
ferma