Prețul ouălor - nivel record în SUA

Prețul ouălor - nivel record în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2020

Creșterea cererii pentru ouă în SUA a dus la explozia prețurilor în ultimele săptămâni, pe măsură ce consumatorii se grăbesc să își facă stocuri înainte de a fi izolați din cauza coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul angro al ouălor de tip 'Midwest large' a atins joi un nivel istoric de 3,09 dolari pentru o cutie de 12 ouă, triplu față de prețul înregistrat la începutul lunii martie, înainte ca președintele Donald Trump să declare stare de urgență națională, susține Urner Barry care monitorizează evoluția zilnică a prețului produselor alimentare, scrie Agerpres.

Grupul Renovatio a preluat sediul UPC România din nordul Capitalei CITEȘTE ȘI Grupul Renovatio a preluat sediul UPC România din nordul Capitalei

Creșterea prețurilor la ouă ar putea avea consecințe importante pentru consumatori, având în vedere că ouăle sunt o modalitate relativ ieftină de asigurare a necesarului de proteine și un produs de bază pentru 93% din gospodăriile americane.

Au crescut și prețurile pentru consumatori, chiar dacă nu la fel de mult precum prețurile angro, susțin experții deoarece unele magazine nu au transferat încă prețurile mai mari din angro către consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
oua