Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța

Prima navă cu porumb ucrainean a plecat din Portul Constanța
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2022

Încărcarea unei nave cu peste 71.00 de tone de porumb ucrainean a fost finalizată joi în portul Constanța de la Marea Neagră, aceasta fiind prima navă care părăsește portul românesc de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, a anunțat președintele operatorului portuar Comvex, Viorel Panait, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

În condițiile în care porturile ucrainene sunt blocate de la începutul războiului, al patrulea mare exportator global de cereale a fost forțat să se exporte în România pe calea ferată pe la granița sa de vest sau prin micile sale porturi de la Dunăre.

Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari CITEȘTE ȘI Rusia pare să fi evitat vineri un default suveran istoric prin plata în ultimul moment a unor obligațiuni în dolari

"Aceasta este prima navă Panamax cu porumb ucrainean care părăsește portul Constanța", a declarat pentru Reuters președintele Comvex, Viorel Panait. Acesta a adăugat: "Sprijinirea exporturilor de cereale ale Ucrainei înseamnă să prevenim un val colosal de foamete la nivel global, din cauza blocării porturilor ucrainene".

Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter CITEȘTE ȘI Musk a vândut acțiuni la Tesla de 8,4 miliarde de dolari, în timp ce încearcă să-și asigure banii pentru a cumpăra Twitter

Comvex operează terminalul european unde se încarcă cel mai rapid cerealele, acesta putând procesa zilnic până la 70.000 de tone, a precizat Panait.

Mai devreme în această săptămână operatorul a finalizat încărcarea a aproximativ 35.000 tone de minereuri de fier din Ucraina, al doilea vas urmând să fie încărcat în jurul datei de 15 mai, a anunțat președintele Comvex.

FOTO România și Bulgaria s-au înțeles - construiesc un al doilea pod între Giurgiu și Ruse CITEȘTE ȘI FOTO România și Bulgaria s-au înțeles - construiesc un al doilea pod între Giurgiu și Ruse

"Comparativ cu momentul inițial, când toți căutau alternative, coridoarele de transport pentru aceste exporturi se conturează lent", a spus el.

Ucraina a trimis până acum în portul românesc Constanța aproximativ 80.000 de tone de cereale, fiind așteptate să sosească cantități și mai mari, a informat marți directorul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța, Florin Goidea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina exporturi cereale
ucraina porumb
ucraina exporturi romania portul constanta