Procesatorii au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare

Procesatorii au colectat o cantitate de lapte de vacă mai mare
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Unitățile procesatoare au colectat de la exploatațiile agricole și centrele de colectare o cantitate de lapte de vacă mai mare cu aproape 13%, în februarie 2023 față de aceeași lună din anul anterior, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Statistica oficială arată că, în primele două luni ale anului în curs, cantitatea de lapte de vacă pe care procesatorii au colectat-o de la exploatațiile agricole și centrele de colectare a crescut cu 12,5%, raportat la perioada similară din 2022, scrie Agerpres.

Danone numește un nou Director al fabricii din București CITEȘTE ȘI Danone numește un nou Director al fabricii din București

Potrivit sursei citate, în februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, unitățile procesatoare au colectat o cantitate de lapte de vacă în scădere cu 6,6%, marjă în care producția de unt a înregistrat cea mai mare diminuare (-9,5%).

În plus, cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a scăzut cu 7,7%, de la o lună la alta.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna februarie 2023, unitățile procesatoare a colectat cu 12,8% mai mult lapte de la exploatațiile agricole și centrele de colectare. În același timp, producția a crescut cu 1,3% la smântână de consum, dar a scăzut cu 33% la unt.

De asemenea, cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a scăzut, în februarie anul curent, cu 36,7%, în comparație cu luna corespunzătoare din anul precedent.

Pe ansamblu, în perioada 1 ianuarie - 28 februarie 2023, unitățile procesatoare au colectat o cantitate de lapte mai mare cu 12,5%, comparativ cu același interval din 2022. Totuși, scăderea cea mai mare de producție a fost înregistrată la unt, respectiv cu 23,6%.

În primele două luni ale anului, cantitatea de lapte brut importată de unitățile procesatoare a scăzut cu 36,8%, față de anul precedent. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lapte
ins