Producția de bere a UE a crescut

Producția de bere a UE a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Statele membre UE au produs anul trecut 33,1 miliarde de litri de bere cu alcool și aproape 1,7 miliarde de litri de bere care nu conținea deloc alcool sau avea mai puțin de 0,5%, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Comparativ cu 2020, producția UE de bere cu alcool a crescut anul trecut cu aproape 3%, iar cea de bere fără alcool sau cu alcool sub 0,5% a înregistrat un avans de aproape 20%, scrie Agerpres.

Tranzacție agribusiness - Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci, cumpără o fermă în România de la belgieni CITEȘTE ȘI Tranzacție agribusiness - Maxagro, înființată în Timiș de o familie de etnici slovaci, cumpără o fermă în România de la belgieni

În 2021, producția totală de bere a UE a fost echivalentul a aproape 78 de litri per locuitor.

În rândul statelor membre pentru care sunt disponibile datele, în 2021, ca și în 2020, Germania a fost principalul producător de bere (7,5 miliarde de litri de bere sau 23% din producția totală a UE). Aceasta înseamnă că aproximativ una din patru beri cu alcool produse în UE provenea din Germania.

Germania este urmată de Polonia și Spania (ambele cu 3,7 miliarde de litri de bere sau 11% din producția totală a UE), Țările de Jos (2,5 miliarde de litri de bere sau 7% din producția totală a UE).

Producția acestor țări reprezintă 52% din producția totală a UE.

Țările de Jos au continuat să fie principalul exportator UE de bere cu alcool în 2021 ca și în 2020. Țările de Jos au exportat anul trecut 1,9 miliarde de litri de bere cu alcool (reprezentând 21% din total exporturilor de bere ale blocului comunitar), fiind urmate de Belgia (1,7 miliarde de litri; 19%), Germania (1,6 miliarde de litri; 17%), Franța și Cehia (ambele cu 0,5 miliarde de litri; 6%).

Principalele destinații pentru exporturile către țările din afara UE au fost Marea Britanie (902 milioane de litri; 22% din totalul exporturilor de bere în afara blocului comunitar), Statele Unite (765 milioane de litri; 19%), Rusia (391 milioane de litri; 9%), China (340 milioane de litri; 8%) și Coreea de Sud (168 milioane de litri; 4%).

Start-up-ul tech marta primește o finanțare de 6,6 milioane de euro CITEȘTE ȘI Start-up-ul tech marta primește o finanțare de 6,6 milioane de euro

Cu 0,8 miliarde de litri, Franța a continuat să fie cel mai mare importator de bere cu alcool în 2021 (reprezentând 16% din total importurilor de bere ale blocului comunitar). Germania și Italia au importat aproape 0,7 miliarde de litri (13%), Țările de Jos - 0,6 miliarde de litri (12%) și Spania - 0,5 miliarde de litri (10%).

Importurile de bere cu alcool din țări din afara UE sunt marginale comparativ cu importurile din interiorul blocului comunitar. În privința importurilor din afara UE, statele membre au favorizat berea britanică (248 milioane de litri) și mexicană (122 milioane de litri).

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
eurostat