Producția de miere a UE a crescut cu 16% în perioada 2014-2018

Producția de miere a UE a crescut cu 16% în perioada 2014-2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2019

Numărul stupilor și cel al apicultorilor din UE au crescut de-a lungul anilor, ajungându-se la un avans de 16% al producției de miere din UE în perioada 2014-2018, conform raportului privind punerea în aplicare a programelor apicole din UE, publicat marți de Comisia Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sectorul apicol este crucial pentru agricultură și pentru biodiversitate în general. Trebuie să încurajăm apicultorii din întreaga UE, motiv pentru care susțin ferm sporirea de la 120 de milioane euro la 180 de milioane euro a finanțării din partea UE pentru programele apicole pentru următorii trei ani, ca parte a propunerii Comisiei privind următorul buget alocat agriculturii", a declarat comisarul pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, scrie Agerpres.

Ministrul Agriculturii: Toată zestrea României gestionată de ADS se află într-un Excel pe care oricine poate să îl modifice CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Toată zestrea României gestionată de ADS se află într-un Excel pe care oricine poate să îl modifice

Grație celor 17,5 milioane de stupi din UE gestionați de 650.000 de apicultori, UE a produs 280.000 de tone de miere în 2018. Apicultura este practicată în toate statele membre ale UE, iar Uniunea Europeană este pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari producători de miere din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
miere
stupi