Producția de vin din sudul Franței, afectată grav din cauza incendiilor

Producția de vin din sudul Franței, afectată grav din cauza incendiilor
scris 23 aug 2021

Incendiile din regiunea Var, aproape de Riviera Franceză, răspândite de vânturile puternice, au afectat și viile, producătorii de vin din sudul Franței apreciind că a fost un an extrem de greu pentru ei, anunță BBC.

Asociația producătorilor de vin din Provence, CIVP, a declarat că nu este clar deocamdată cât de multe pagube au fost cauzate de incendii și că sunt în curs evaluări aprofundate. Joi, Federația Națională a Sindicatelor Muncitorilor din Agricultură (FNSEA) a spus că, deși incendiile s-au produs în principal în zona pădurilor, mai multe zone viticole au fost, de asemenea, puternic afectate. Federația a estimat că au fost afectate de incendiile recente 73 de ferme viticole și 5 cooperative. „Există trei podgorii aproape de noi care au fost distruse complet, este cu adevărat devastator”, susține Alexis Cornu, vinificator șef al grupului de proprietăți și podgorii MDCV din Provence. Impactul incendiilor asupra recoltei lor nu este încă clar. „Pentru noi, este incert dacă vom recolta sau nu”, a spus el. „Personal, este sfâșietor. Am fost loviți de două înghețuri care se petrec o dată într-o generație și acum vine cel mai grav incendiu forestier din ultimele decenii”, susține producătorul citat de CNN.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

El a spus că este de părere că, în funcție de daune, este posibil ca în acest an vinurile din regiune să fie mai scumpe. Focul este ultima problemă care a lovit producătorii francezi de vin de aici după ce în aprilie, înghețurile au distrus mugurii pe viță de vie din podgoriile din Bordeaux, Burgundia, Languedoc și valea Ronului, scrie g4media.ro.

Peste 1.200 de pompieri au fost detașați săptămâna trecută din mai multe departamente franceze, pentru a lupta cu incendiile apărute la 50 de km de Saint Tropez. Peste zece mii de oameni, localnici, dar și turiști au avut la dispoziție doar câteva minute să plece din calea focului. Izbucnit pe fondul unui val de căldură, agravată de secetă și vânț, focul a mistuit peste 7.000 de hectare. Cel puțin 20 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum, iar un bătrân a fost găsit mort în curte.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta