Producția mondială de vin a scăzut

Producția mondială de vin a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2019

Producția mondială de vin a scăzut cu aproximativ 10% în acest an, marii producători- Franța, Italia și Spania- fiind cei mai afectați de condițiile meteo nefavorabile, arată o estimare preliminară publicată joi de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2019, producția mondială de vin a fost de 262,8 milioane hectolitri, comparativ cu 294 milioane hectolitri în 2018, susține OIV, pe baza informațiilor colectate din 28 de țări, care reprezintă 85% din producția mondială, scrie Agerpres.

Din primii trei producători mondiali de vin, Spania a avut cel mai mult de suferit, în condițiile în care producția sa a scăzut cu 24%, până la 34,3 milioane hectolitri.

Firea susține că în București sunt peste 4 milioane de locuitori CITEȘTE ȘI Firea susține că în București sunt peste 4 milioane de locuitori

Italia, a cărei producție a scăzut cu 15% în ritm anual, până la 46,6 milioane hectolitri, și-a păstrat titlul de cel mai mare producător mondial de vin. Urmează Franța, în cazul căreia producția de vin a scăzut cu 15%, până la 41,9 milioane hectolitri.

Cu o producție de 6,7 milioane hectolitri în 2019, Portugalia este singura țară membră a Uniunii Europene care a realizat o producție de vin mai mare în 2019, comparativ cu 2018, creștere de 10%, peste avansul mediu de 4% înregistrat în ultimii cinci ani.

OIV subliniază că în 2019 a avut loc o scădere a producției de vin și în emisfera sudică a globului, chiar dacă aici producția a fost, pe ansamblu, în linie cu media din ultimii cinci ani. Argentina și Chile, primii doi producători de vin din America de Sud, au înregistrat scăderi de producție de 10%, respectiv 7%.

În schimb, în pofida secetei, producția de vin în Africa de Sud a crescut cu 3% în acest an, până la 9,7 milioane hectolitri, însă OIV subliniază că avansul din acest an vine după un an 2018 foarte slab.

De asemenea, există vești bune pentru producătorii de vin din SUA. Potrivit estimărilor preliminare ale OIV, producția de vin a scăzut cu doar 1% în 2019, adăugând că această prognoză ar putea fi revizuită în următoarele luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
franta
italia
spania