Pesta porcină din China majorează prețul cârnaților în Germania

Pesta porcină din China majorează prețul cârnaților în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2019

Prețurile la șnițele, cârnați și friptură de porc au crescut exploziv în Germania din cauza epidemiei de pestă porcină africană din China, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

În ultimele 12 luni pesta porcină africană a decimat efectivele de porci din China, cel mai mare producător și consumator mondial de carne porc. Autoritățile de la Beijing susțin că 100 milioane de porci infectați cu pesta porcină africană au fost sacrificați de la descoperirea virusului în 2018, scrie Agerpres.

"Este cea mai periculoasă epidemie cu care s-a confruntat industria cărnii de porc", susține expertul Cui Ernan, de la firma de consultanță GavekalDragonomics din Beijing. Jumătate din efectivele de porci din China au fost distruse astfel că nici măcar piața mondială nu este suficientă pentru a acoperi deficitul de aprovizionare în cea mai populată țară a lumii.

FOTO Ultimele minute de emisie ale postului Realitatea TV. Realitatea Plus a preluat emisia, dar a dispărut de pe ecranul TV CITEȘTE ȘI FOTO Ultimele minute de emisie ale postului Realitatea TV. Realitatea Plus a preluat emisia, dar a dispărut de pe ecranul TV

Importatorii din China au început să cumpere carne de porc de peste tot, din Brazilia, SUA și chiar din Europa. Însă în timp ce fermierii germani sunt fericiți că prețurile au crescut, totuși consumatorii trebuie să cheltuie mai mult atunci când merg la măcelar.

În luna septembrie, prețurile la carnea de porc au crescut cu 8,3% comparativ cu aceiași lună a anului trecut, susține Thomas Els de la firma Agricultural Market Information Society (AMI) din Bonn.

Pe ansamblu, prețurile la carne și cârnați au crescut cu 5,4% în această perioadă. În prezent kilogramul de carne tocată de porc cotă 5,81 euro, comparativ cu 5,38 euro în urmă cu un an. Similar, un șnițel din carne de porc costă în prezent 7,39 euro, față de 7,10 euro în urmă cu un an. Prețurile pentru friptura de porc au urcat până la 6,18 euro kilogramul, față de 5,60 euro în urmă cu un an.

viewscnt
Afla mai multe despre
șnițele
cârnați
friptură de porc
pesta porcina
preturi germania