Produs retras de la vânzare pentru o posibilă prezență a oxidului de etilen

Produs retras de la vânzare pentru o posibilă prezență a oxidului de etilen
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2022

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat retragerea de la comercializare a produsului "Cimbru mărunțit" pentru o posibilă prezență a oxidului de etilenă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Firma producătoare este: Hazi Piros Paprika Kft din Ungaria, iar firma distribuitoare este Ieftinel SRL Oradea. Produsul a fost livrat în cinci magazine ale distribuitorului din trei localități din județul Bihor, scrie Agerpres.

FOTO Cea mai mare seră verticală din Europa de Est va fi deschisă lângă Ploiești; dacă va avea succes, proiectul va fi replicat în Cehia; listarea la BVB - amânată CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai mare seră verticală din Europa de Est va fi deschisă lângă Ploiești; dacă va avea succes, proiectul va fi replicat în Cehia; listarea la BVB - amânată

Pe etichetă apare numele produsului, HA Hazi Arany Cimbru mărunțit, producător: Hazi Piros Paprika Kft, gramaj: 8gr, Nr. Lot:1202443 - Expiră: 14.12.2023 și 1212910 - Expiră: 13.12.2024, cod bare: 5997480703888.

"Motivul rechemării de pe piață a lotului de mai sus este legat de posibila prezență a oxidului de etilenă. Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceștia a decis rechemarea acestui lot de produs, pentru a elimina orice fel de suspiciune. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme. Persoanele care au achiziționat aceste produse și doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și pe baza bonului fiscal până la data de 25.02.2022", precizează producătorul în anunțul postat pe site-ul ANSVSA.

Cel de-al lot de cimbru mărunțit, care este retras de la comercializare din același motiv, aparține producătorului Hazi Piros Paprka KFt din Ungaria, gramaj de 8 grame, Nr. Lot/cod bare: 1202443/599748070388, iar compania distribuitoare este SC Ermosa SRL din Baia Mare.

"Va rugăm să returnați produsul până în 21.02.2022 deoarece este contaminat cu oxid de etilenă și poate provoca grave probleme de sănătate. Ne cerem scuze pentru orice neplăcere creată!", se menționează în anunț. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cimbru
ansvsa