Greierele de casă, a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piața din Uniunea Europeană

Greierele de casă, a treia insectă autorizată ca ingredient alimentar pe piața din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

Comisia Europeană a autorizat promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Greierele de casă este a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat și în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare, scrie Agerpres.

România - cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI România - cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană

În cazul greierelui de casă, autorizația de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră.

Această autorizație a Comisiei Europene a fost susținută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunțită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea. Produsele care conțin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător și să menționeze posibilele reacții alergice.

În ultimii ani, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare și sănătoase cu un conținut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre și minerale. În plus, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din întreaga lume. De asemenea, în contextul strategiei "De la ferma la farfurie", insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita tranziția spre un sistem alimentar mai sustenabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
greierele de casă
ingredient alimentar