Radu Timiș de la Cris Tim vrea să facă bani și din pământ de flori

Radu Timiș de la Cris Tim vrea să facă bani și din pământ de flori
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 2 nov 2015

Cris Tim, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din România, va produce de anul viitor pământ de flori, o parte din acesta urmând să fie folosit la fermele proprii, iar restul va fi scos la vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am semnat deja contractul pentru stația de biogaz de la fermă, unde vom produce 1 MWh și îl vom vinde în rețea, iar aburul îl vom folosi pentru fabrica de lactate. La anul vom face sere, unde vom produce legume bio și unde vom folosi aburul de la stația de biogaz", a declarat pentru Profit.ro Radu Timiș, proprietarul Cris Tim.

Cris Tim deține la Filipeștii de Pădure din Prahova o fabrică de lactate și o fermă, proiecte pe care le va extinde și în care a anunțat deja că va investi 2,5 milioane de euro până la sfârșitul anului.

Investiția în stația de biogaz se ridică la aproximativ 3 milioane de euro. 

"Vom face inclusiv pământ de flori, care rezultă din această activitate. Compostul care rezultă de la stație îl vom da pe câmp și va crește eficiența agricolă cu 25-30%. O mare parte din pământul de flori îl dăm pe cele 1.000 de hectare pe care le avem și vrem să fie cât mai ecologice. Vrem să ajungem să nu mai folosim îngrășământ chimic", a adăugat Timiș.

El a afirmat că pământul de flori care va rămâne va fi scos la vânzare. Omul de afaceri crede că pe piața românească este nevoie de un astfel de produs.

"Deocamdată se importă pământul de flori folosit la noi. N-ar fi mai bine să-l producem în România? Se produce foarte puțin în țară, iar pe restul scrie în limbi străine", a mai spus Timiș.

Grupul Cris Tim, cu mai multe firme care activează în industria alimentară, a încheiat anul trecut cu afaceri de 89 milioane de euro, iar în acest an estimează venituri de 110 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cris tim
vanzare
pamant flori