Rata defrișărilor din pădurea amazoniană braziliană, aproape dublă față de anul trecut

Rata defrișărilor din pădurea amazoniană braziliană, aproape dublă față de anul trecut
scris 9 sep 2019

Rata defrișărilor din pădurea amazoniană braziliană din ianuarie-august aproape s-a dublat în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind afectați în plus 6.404,4 kilometri pătrați (față de 3.336,7 kilometri pătrați), conform datelor oficiale provizorii furnizate duminică, citate de AFP.

Aceasta reprezintă o creștere de 91,9%, scrie Agerpres.

Proiect: Toate exporturile de animale vii în afara UE vor trebui însoțite de medic veterinar CITEȘTE ȘI Proiect: Toate exporturile de animale vii în afara UE vor trebui însoțite de medic veterinar

În luna august, au dispărut 1.700,8 kilometri pătrați de pădure, mai puțin decât în iulie (când cifrele au crescut de patru ori), însă de trei ori mai mult decât în august 2018 (526,5 kilometri pătrați), conform sistemului satelitar de evaluare în timp real a defrișărilor (DETER) al Institutului național de cercetare spațială (INPE).

Rata despăduririlor a evoluat în ultimele patru luni, de la 738,2 kilometri pătrați în mai și 936,3 kilometri pătrați în iunie, la 2.255,4 kilometri pătrați în iulie și 1.700,8 kilometri pătrați în august.

Experții estimează că cifra de 10.000 kilometri pătrați ar putea fi atinsă anul acesta pentru prima dată din 2008.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
padurea amazoniana
brazilia