Producătorul Jim Beam, deținut de japonezii de la Suntory Global Spirits, este unul dintre cei mai mari producători de bourbon din Kentucky.
Această mișcare vine pe fondul războiului comercial al președintelui Donald Trump cu Canada, care a contribuit la o scădere semnificativă a vânzărilor de băuturi alcoolice în SUA după ce Canada a introdus un boicot asupra băuturilor alcoolice americane și pe măsură ce tot mai mulți tineri adulți reduc consumul de alcool, scrie Herald Leader, citat de Hotnews.ro.
„Evaluăm constant nivelurile de producție pentru a satisface cât mai bine cererea consumatorilor și recent ne-am întâlnit cu echipa noastră pentru a discuta volumele noastre pentru 2026”, conform unui comunicat al companiei.
„Am decis că intenționăm să întrerupem distilarea la distileria noastră principală din campusul James B. Beam pentru anul 2026, profitând de ocazie pentru a investi în îmbunătățiri ale amplasamentului. Centrul nostru pentru vizitatori din campusul James B. Beam rămâne deschis, astfel încât vizitatorii să poată avea parte de experiența completă James B. Beam și să ni se alăture pentru o masă la The Kitchen Table.”
Îmbutelierea și depozitarea vor funcționa în continuare la Clermont, a anunțat compania
Problemele industriei bourbonului din Kentucky
Măsura vine în contextul în care industria bourbonului din Kentucky, în valoare de 9 miliarde de dolari, se confruntă cu o supraproducție de whisky și o scădere a cererii pe plan intern. Ca răspuns, industria a redus producția cu peste 55 de milioane de galoane (peste 200 de milioane de litri), sau cu peste 28%, până în august, cel mai scăzut nivel din 2018.
În același timp, exporturile către principalii parteneri comerciali au fost reduse; Canada boicotează băuturile spirtoase americane din martie, ca represalii pentru războiul comercial în curs de desfășurare al președintelui Trump, iar vânzările de whisky din SUA către această țară au scăzut cu peste 60% până în octombrie . Alte companii din Kentucky, inclusiv producătorul de whisky Jack Daniel’s Tennessee, Brown-Forman, au anunțat, de asemenea, concedieri sau pauze mai scurte în producție la începutul anului.
Care e diferența dintre whyskey și bourbon
Whisky, băutură alcoolică distilată din terci fermentat de cereale (orz, porumb, secară sau grâu) este tradițional îmbătrânită în butoaie de stejar arse și înnegrite la interior, care-i dau culoarea maro distinctă. Spre deosebire de bere, este atâta seriozitate înglobată în acest alcool încât mulți sunt intimidați de navigarea pe undele lui. Imaginea învechită a licorii băute de bărbați în vârstă nu ajută nici ea prea mult. Acesta este doar un ghid de inițiere.
„Chiar și numărul de tipuri de whisky într-un magazin de băuturi sau în duty free este impresionant și copleșitor la prima vedere. Dar a ști mai multe despre categorii și înțelegerea propriilor simțuri sunt de ajutor în alegerea whiskyului corect pentru consum propriu. Cele ce diferențiază cu adevărat un whisky de altul sunt proveniența, procesul de distilare și grânele folosite”, spune Angad Singh Gandhi, Glenfiddich India Brand Ambassador.















