ROCA lansează al doilea holding, în agricultură: planuri de listare la bursă și 2 - 3 noi companii, până în decembrie 2023. Mâine - Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii

ROCA lansează al doilea holding, în agricultură: planuri de listare la bursă și 2 - 3 noi companii, până în decembrie 2023. Mâine - Dezbaterile Profit News TV - Maratonul Agriculturii
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 13 iul 2022

ROCA Investments a lansat un holding specializat în agricultură, ROCA Agri RDF, pe care urmează să îl extindă până la sfârșitul anului viitor cu încă 2 sau 3 companii, pe lângă cele 3 reunite în prezent, și să îl listeze la bursă, tot în 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Profit News TV îi aduce mâine împreună, în Maratonul Agriculturii, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Roca Agri RDF

ROCA Investments, companie de private equity parte a grupului Impetum, a decis anul trecut să-și schimbe modelul de business, trecând de la investiții diversificate la focus pe piloni strategici – pentru început a înființat un holding specializat pe construcții, iar acum al doilea, cu companii din agricultură.

“România are o mare nevoie de capital privat, de management specializat și de consolidare. Roca Agri RDF reprezintă rezultatul procesului prin care am reușit să reunim aceste trei ingrediente - capitalul Roca, parteneriatul cu Florin Deznan (fondatorul RDF, acum CEO ROCA Agri RDF n.r.) și managementul comun, într-un sector considerat de noi strategic pentru România. Un proces de transformare și scalare accelerată, care confirmă potențialul acestui model de business”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

El afirmă că România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește raportul între capitalul privat atras într-un an și PIB-ul țării respective – dacă în Europa media este de 0,7%, în România se indicatorul se plasează la 0,24%.

Noul holding cuprinde în prezent trei companii: RDF SA, RDF Agricultură și Adidana, urmând să fie extins anul acesta cu încă o companie și listat la bursă în 2023.

„Pentru anul viitor – având în vedere că plănuim și aceaastă majorare de capital pe piața de capital - ne uităm la 1-2 tranzacții. Nu sunt chestiuni pe care să ni le impunem ca target, ci vor depinde foarte mult de găsirea companiei/companiilor potrivite, care să ne ajute să implementăm conceptul de one stop shop cât mai repede și cât mai bine. Avem săptămânal întâlniri cu antreprenori din sectorul agricol, dar în principal tot timpul analizăm 1-3 companii, indiferent dacă parteneriatele se concretizează sau nu”, spune Alexandru Savin, Investment Manager ROCA Investments.

Cu un portofoliu în continuă expansiune și cu activități în distribuția de input-uri, trading de cereale, producție agricolă, procesare de cereale holdingul devine un jucător național într-un sector al economiei cu un potențial major în contextul actual.

Investițiile noului holding vor fi în companii românești din agricultură și vor contribui la consolidarea activității, dezvoltarea de noi linii de business și implementarea conceptului de one stop shop pentru fermieri la nivel întregului sector agricol.

Odată cu lansarea holdingului, RDF devine ROCA Agri RDF și dintr-o companie locală, cu prezență în special în vestul țării, un jucător cu prezență națională în agricultură.

„Fiecare companie din holdingul nostru are o experiență de peste 25 de ani, perioadă în care am crescut organic, și am decis să facem împreună acest pas către un nou model de business în agricultură. Am găsit în ROCA o cultură solidă a parteneriatului, în care punem accent pe oameni, și vrem să dezvoltăm o agricultură antreprenorială modernă, digitalizată și cu o productivitate crescută. Înțelegem cultura fermierilor din România și dorim să fim o soluție pentru ei”, explică Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Cele trei companii din holding au înregistrat în prima jumătate a anului o cifră de afaceri de peste 300 milioane lei, iar pentru 2022 sunt estimate venituri de până la 700 milioane lei.

ROCA Investments a ajuns anul trecut la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro). Portofoliul ROCA include holdingurile ROCA Industry și ROCA Agri RDF, dar și investiții în alte companii din diferite sectoare ale economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
roca holding agricultură