România duce Salamul de Sibiu în SUA. Consumul unui român - 4 felii pe an

România duce Salamul de Sibiu în SUA. Consumul unui român - 4 felii pe an
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 29 iul 2022

Autoritățile române au inițiat, prin Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), demersuri pentru exportul de Salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În România sunt 6 producători acreditați pentru Salam de Sibiu, respectiv Agricola Bacău, Aldis Călărași, Reinert Brașov, Salsi Sinaia, Scandia România și Recunoștința Prod Com - Filipeștii de Pădure.

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și \ CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și "baronul agriculturii" din Olt au rulat sute de mii de euro. Unul dintre cele mai scumpe terenuri vândute în ultimii ani în România

În 2016, România a reușit să înregistreze Salamul de Sibiu ca produs protejat și recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Înregistrarea ca marcă europeană a crescut atunci vânzările salamului de Sibiu cu 10%.

FOTO&VIDEO Apocalipsa după Ismail - punct și de la capăt. Ameliorări drastice în preluarea cerealelor din Ucraina. Cale ferată lăsată în paragină de pe vremea lui Ceaușescu – redată în funcțiune în timp record CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Apocalipsa după Ismail - punct și de la capăt. Ameliorări drastice în preluarea cerealelor din Ucraina. Cale ferată lăsată în paragină de pe vremea lui Ceaușescu – redată în funcțiune în timp record

Doi ani mai târziu era anunțat că Salamul de Sibiu va fi promovat în România, Spania și Italia, timp de trei ani, cu ajutorul unui grant european în valoare de 1,5 milioane de euro obținut de Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS).

Tot atunci era relatat că, în medie, nivelul de consum al unui român de Salam de Sibiu nu este mai mare de 4 felii pe an.

România are o tradiție de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care există o documentație foarte bogată care atestă că produsul a început concomitent în două zone diferite din România, arealul Sibiului (Mediaș) și cel a Văii Prahovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
salam de sibiu
magiun de topoloveni
produs protejat
ue