Autoritățile române au inițiat, prin Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), demersuri pentru exportul de Salam de Sibiu în Statele Unite ale Americii.
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
În România sunt 6 producători acreditați pentru Salam de Sibiu, respectiv Agricola Bacău, Aldis Călărași, Reinert Brașov, Salsi Sinaia, Scandia România și Recunoștința Prod Com - Filipeștii de Pădure.
CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și "baronul agriculturii" din Olt au rulat sute de mii de euro. Unul dintre cele mai scumpe terenuri vândute în ultimii ani în RomâniaÎnregistrarea ca marcă europeană a crescut atunci vânzările salamului de Sibiu cu 10%.
CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Apocalipsa după Ismail - punct și de la capăt. Ameliorări drastice în preluarea cerealelor din Ucraina. Cale ferată lăsată în paragină de pe vremea lui Ceaușescu – redată în funcțiune în timp recordTot atunci era relatat că, în medie, nivelul de consum al unui român de Salam de Sibiu nu este mai mare de 4 felii pe an.
România are o tradiție de peste 100 de ani in producerea Salamului de Sibiu, pentru care există o documentație foarte bogată care atestă că produsul a început concomitent în două zone diferite din România, arealul Sibiului (Mediaș) și cel a Văii Prahovei.