Schimbările climatice amenință recoltele de banane

Schimbările climatice amenință recoltele de banane
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2019

Schimbările climatice ar putea afecta culturile de banane în unele dintre cele mai importante țări producătoare și exportatoare, conform unui studiu citat luni de Press Association.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bananele sunt considerate cele mai importante fructe cultivate, oferind hrană și o sursă de venit pentru milioane de persoane, atât în zonele rurale cât și urbane de pe glob, scrie Agerpres.

În cadrul unui studiu recent, condus de doctor Dan Bebber de la Universitatea din Exeter din Regatul Unit, oamenii de știință au cercetat atât impactul recent cât și viitor al schimbărilor climatice asupra celor mai importanți producători și exportatori mondiale de banane. Potrivit rezultatelor, 27 de țări - reprezentând 86% of producția mondială de banane - au asistat la o creștere a recoltelor începând din 1961 datorită schimbărilor climatice care au favorizat condițiile de cultivare.

Tăticii din Austria vor beneficia de un concediu de paternitate cu durata de o lună CITEȘTE ȘI Tăticii din Austria vor beneficia de un concediu de paternitate cu durata de o lună

Potrivit raportului, se estimează că zece țări - printre care cel mai mare producător și consumator de banane, India, și al patrulea cel mai important producător, Brazilia - vor înregistra un declin semnificativ al recoltelor.

Studiul subliniază că unele state - inclusiv Ecuador (cel mai important exportator) și Honduras, dar și mai multe țări africane - ar putea avea un beneficiu general în ceea ce privește recoltele obținute.

Cultivate în zonele tropicale și subtropicale, bananele reprezintă cultura principală pentru milioane de oameni din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
banane
schimbari climaterice