Serviciul Federal Veterinar din Rusia a introdus restricții temporare pentru porcii vii și pentru produsele de porc din România

Serviciul Federal Veterinar din Rusia a introdus restricții temporare pentru porcii vii și pentru produsele de porc din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2017

Reprezentanții Serviciului Federal Veterinar și de Supraveghere Fitosanitară (Rosselkhoznasor) au introdus miercuri noaptea o serie de restricții temporare pentru livrarea de porci vii, precum și pentru importarea de produse bazate pe carne din România, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană la Satu Mare, transmite TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste restricții temporare se aplică pentru toate produsele pe bază de porc, cu excepția suplimentelor alimentare, a organismelor modificate genetic, a furajelor care au trecut prin tratamentul căldurii și a echipamentului utilizate pentru găzduirea și sacrificarea porcilor din România, scrie News.ro.

De asemenea, produsele care încalcă aceste restricții vor fi întorse de către autoritățile veterinare din Rusia.

Rosselkhoznadsor restricționează și tranzitul pe teritoriul rus a porcilor vii din România.

FOTO Popoviciu nu a fost găsit acasă pentru a fi dus la închisoare, Poliția îl va da în urmărire internațională. Ultimul domiciliu - la Monaco CITEȘTE ȘI FOTO Popoviciu nu a fost găsit acasă pentru a fi dus la închisoare, Poliția îl va da în urmărire internațională. Ultimul domiciliu - la Monaco

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a activat marți planul de contingență al României pentru situații de pestă porcină, în condițiile în care în țara noastră a fost confirmat primul focar de pestă porcină africană la Satu Mare.

În acest sens, primul focar de pestă porcină africană a fost confirmat la porci dintr-o gopodărie de la periferia municipiului Satu Mare, iar virusul ar fi fost introdus în țară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

"Din primele investigații făcute la fața locului de către echipa de inspectori ai DSVSA Satu Mare a reieșit că virusul bolii a fost introdus în țară prin intermediul unor produse de origine animală contaminate provenite din Ucraina, dar ancheta epidemiologică este în desfășurare", precizează reprezentanții ANSVSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
serviciul federal veterinar
carne de porc
pesta porcina africana