Sorin Minea: Prețurile actuale sunt false, după sărbători vor cădea!

Sorin Minea: Prețurile actuale sunt false, după sărbători vor cădea!
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Președintele Federației Patronale din Industria Alimentară Romalimenta, Sorin Minea, a declarat că o parte din prețurile actuale sunt mult mai mari decât prețul necesar, iar spre sfârșitul primăverii vom asista chiar la o scădere a acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Creșteri de prețuri există pe piață de o săptămână – două și cu cât există mai multe știri despre creșteri, cu cât sunt avansate cât mai multe prețuri fanteziste, cu atât vor crește mai mult. De la început și până acum au fost zeci de zvonuri cu scumpiri de 30 – 40%. Eu am spus că nu e așa și a fost de maximum 10 – 15%. S-au avansat prețuri pentru carcasa de miel de 4.000-4.500 de lei. A fost o tatonare a pieței, cu ajutorul presei, consumatorul a fost pregătit pentru prețuri uriașe și aceste prețuri au venit pe piață. După sărbători, o parte dintre prețuri vor cădea, pentru că este foarte slabă cumpărarea. Se face o presiune uriașă din partea procesatorilor din piața europeană de a intra pe piața românească pentru că și la ei piața este foarte slabă. O să ajungem mai scumpi decât ei și ne vor lua piața. Față de o creștere prognozată corect, o medie de 10%, s-a sărit calul în disperare, vânzările cad, se vor întoarce la prețurile vechi dar cu economia prăbușită”, a spus Sorin Minea pentru Agerpres.

Tranzacție - Pilis Food, controlat de Puiu Elisei, cu cetățenie canadiană, cumpără East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment CITEȘTE ȘI Tranzacție - Pilis Food, controlat de Puiu Elisei, cu cetățenie canadiană, cumpără East Champion Union Cooperativa Agricolă, aflată în faliment

Potrivit președintelui Romalimenta, după Paște se va opri majorarea prețurilor, iar spre sfârșitul primăverii vom asista la o temperare și chiar la o scădere a prețurilor.

„Este strict părerea mea, dar s-ar putea să asistăm la scăderi masive la produsele nevandabile. Pot să vă spun însă că o parte din prețurile actuale sunt false, sunt mult mai mari decât prețul necesar”, a mai spus Sorin Minea.

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
alimente
sorin minea