Borealis, companie lider în Europa și în care OMV a făcut cea mai mare tranzacție din istoria grupului, aduce încă o divizie în România, având în spate și un fond de investiții din Abu Dhabi

Borealis, companie lider în Europa și în care OMV a făcut cea mai mare tranzacție din istoria grupului, aduce încă o divizie în România, având în spate și un fond de investiții din Abu Dhabi

Fabrica Borealis din Austria. Sursa foto -compania

Emil Popescu
Emil Popescu
scris 21 apr 2022

Austriecii de la Borealis, având în spate OMV și fondul suveran de investiții din Abu Dhabi, Mubadala, intră în România cu o nouă divizie, cea de mase plastice, utilizate în industrii variate, de la componente auto la energie și retail.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În noua companie, un rol important îi va reveni lui Sergiu Turliu, manager de vânzări la Borealis pentru Europa de Est în ultimii 21 de ani, relevă date analizate de Profit.ro.

“Borealis a fondat o nouă entitate juridică în România din motive administrative”, a transmis compania austriacă, contactată de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Austriecii sunt prezenți pe plan local, în mod direct, din 2005, cu divizia de îngrășăminte, prin Borealis LAT România, care are depozite și puncte de vânzare în special în zona de sud a țării și a raportat în 2020 o cifră de afaceri de 13,6 milioane de lei.

În urmă cu doi ani, OMV și-a majorat la 75% participația la Borealis, cumpărând de la partenerul său, Mubadala, 39% din titluri, pentru 4,68 miliarde euro. În urma acestei tranzacții, fondul de investiții din Abu Dhabi a rămas cu o deținere de 25%.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Achiziția a reprezentat cea mai mare tranzacție din istoria acționarului majoritar al OMV Petrom și a marcat totodată principala transformare a grupului, acesta devenind un jucător global în domeniul petrolului, gazelor și produselor chimice.

Capacitățile de producție combinate ale Borealis și OMV plasează compania pe primul loc în Europa în domeniul polietilenei și polipropilenei și în Top 10 mondial.

Cu sediul central la Viena, Borealis are 6.900 de angajați și activități în peste 120 de țări. Compania a generat anul trecut vânzări de 10,2 miliarde de euro și un profit de 1,4 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
borealis omv mase plastice