Spania, Franța, Italia, Germania, România, Portugalia și Ungaria, cele mai mari vânzări de pesticide

Spania, Franța, Italia, Germania, România, Portugalia și Ungaria, cele mai mari vânzări de pesticide
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2018

Cele mai semnificative vânzări de pesticide în 2016 în Uniunea Europeană s-au înregistrat în Spania, Franța, Italia și Germania (79% din total), ele fiind urmate de România, Portugalia și Ungaria, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, Spania, Franța, Italia și Germania sunt principalii producători agricoli din UE, ele reprezentând aproape jumătate (46%) din terenul agricol utilizat din UE și jumătate (47%) din totalul terenului arabil, scrie Agerpres.

România a înregistrat în prima jumătate a anului un deficit de peste 700 milioane de euro din comerțul cu legume și fructe CITEȘTE ȘI România a înregistrat în prima jumătate a anului un deficit de peste 700 milioane de euro din comerțul cu legume și fructe

În 2016, s-au vândut în România 4.525.812 kg de fungicide și bactericide, 5.066.293 kg de erbicide și 743.763 kg de insecticide și acaricide.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesticide
eurostat