Strategie Grains și-a îmbunătățit estimările privind exporturile de grâu ale UE datorită cererii solide

Strategie Grains și-a îmbunătățit estimările privind exporturile de grâu ale UE datorită cererii solide
scris 17 ian 2020

Firma franceză de consultanță Strategie Grains și-a îmbunătățit semnificativ estimările privind exporturile de grâu ale UE în sezonul curent, apreciind că UE profită de pe urma cererii solide venite din străinătate într-un moment în care cantitățile disponibile din alte zone de export sunt la un nivel redus, transmite Reuters.

Conform celor mai recente prognoze ale Strategie Grains publicate joi, exporturile de grâu moale ale UE vor ajunge la 30,5 milioane tone în sezonul 2019/2020, care se va încheia la 30 iunie 2020, în creștere față de 28,7 milioane tone cât estima în luna decembrie, scrie Agerpres.

Tranzacție finalizată: Prodal ‘94, îmbuteliatorul Stalinskaya, preia brandurile Lipova și Carpatina CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Prodal ‘94, îmbuteliatorul Stalinskaya, preia brandurile Lipova și Carpatina

"UE continuă să profite de pe urma cererii globale solide. UE funcționează ca grânarul lumii în acest sezon", se arată în raportul publicat joi de Strategie Grains.

În pofida creșterii vânzărilor de grâu ale Ucrainei și Argentinei în acest sezon, plafonarea exporturilor de grâu ale Rusiei (cel mai mare exportator mondial) la care se adaugă și reducerea exporturilor de grâu din SUA și Australia, oferă un spațiu de manevră mai mare pentru livrările de grâu ale UE, susține Strategie Grains.

viewscnt
Afla mai multe despre
strategie grains
grau
export