Toate târgurile din județul Buzău, închise din cauza epidemiei de pestă porcină

Toate târgurile din județul Buzău, închise din cauza epidemiei de pestă porcină
scris 13 iul 2018

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău a decis închiderea tuturor târgurilor de animale pe perioadă neliminată din cauza epidemiei de pesta porcină.

Potrivit conducerii DSVSA Buzău, toate târgurile de animale autorizate sunt închise până la o data neprecizată, din cauza evoluției explozive a pestei porcine în județele învecinate Buzăului, scrie News.ro.

Obuz pus la vânzare pe OLX; polițiștii au găsit bomba la sediul Rosal CITEȘTE ȘI Obuz pus la vânzare pe OLX; polițiștii au găsit bomba la sediul Rosal

,,Având în vedere evoluția explozivă și implicit tendința extinderii pestei porcine africane pe teritoriul României, vă comunicăm faptul că începând cu data prezentei, se suspendă pe o perioada nedeterminata activitatea în toate târgurile de animale autorizate sanitar veterinar de pe raza teritorială a judetului  Buzău. Totodată, este interzisă organizarea aglomerărilor de animale de interes zootehnic care au ca scop vânzarea animalelor vii. Orice semn de boală la porci trebuie să fie notificată medicului veterinar teritorial. Descoperirea oricărui cadavru de porc, indiferent de cauza presupusă sau cunoscută a morții va fi URGENT și OBLIGATORIU notificată medicului veterinar teritorial”, transmite DSVSA Buzău.

Respectarea interdicțiilor va fi atent monitorizată de echipe mixte de control formate din reprezentanți ai DSVSA Buzău și alte instituții județene cu rol de control și asigurare a liniștii și ordinii publice, mai precizează conducerea Direcției din Buzău

Autoritățile precizează, totodată, că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru aveștia, însă acest virus are impact la nivel social din punct de vedere economic.

În județul Buzău nu au fost confirmate până în prezent cazuri de pestă porcină, fiind însă focare în județele din zonă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
targuri
buzau
pesta porcina