Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România

Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2023

Exportul de zahăr a fost reluat în Ucraina în urma unei decizii guvernamentale. Inițial, decizia de suspendare a acestor exporturi a fost instituită până pe 15 septembrie, dar Executivul de la Kiev a revenit asupra măsurii, stabilind o cotă pentru transporturile cu destinația România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cabinetul de Miniștri a decis să permită din nou exportatorilor să trimită zahăr pe pieța din România. Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone, potrivit reprezentantul Cabinetului de Miniștri din Rada Supremă, Taras Melnychuk.

România - cel mai mare importator de roșii din Turcia CITEȘTE ȘI România - cel mai mare importator de roșii din Turcia

Guvernul la la Kiev a făcut o serie de modificările la cotele de export pentur mărfurile care sunt supuse licențirii prin Hotărârea CMU din 27.12.2022 nr. 1466, arată Agrointel.

În ședința din 30 mai, Guvernul de la Kiev a interzis exportul de zahăr din Ucraina, stabilind o cotă zero în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
zahăr