UE se așteaptă la creșterea exporturilor și a prețurilor la carnea de porc grație cererii chineze

UE se așteaptă la creșterea exporturilor și a prețurilor la carnea de porc grație cererii chineze
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2019

Comisia Europeană prognozează pentru acest an o creștere a exporturilor și a prețurilor la carnea de porc, grație cererii în creștere venită din China, unde oferta locală a fost afectată de pesta porcină africană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform noilor estimări ale executivului comunitar publicate miercuri, exporturile UE de carne de porc ar urma să ajungă la 2,92 milioane tone în 2019, în creștere cu 9% față de 2,68 milioane tone anul trecut. În plus, spre deosebire de situația de anul trecut, când exporturile UE au crescut cu 4% chiar dacă cererea venită din China a scăzut, Comisia susține că anul acest pesta porcină africană va duce la creșterea importurilor Chinei, scrie Agerpres.

VIDEO Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața după ce un autocar cu turiști germani s-a răsturnat CITEȘTE ȘI VIDEO Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața după ce un autocar cu turiști germani s-a răsturnat

"În 2019, exporturile de carne de porc ar urma să crească în mod semnificativ pe măsură ce crește cererea chineză. Prețurile cresc și ele în condițiile în care oferta este redusă, iar perspectivele la export se îmbunătățesc" susține Comisia Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de porc
china
pesta porcina