Un soi de bumbac modificat genetic ar putea fi utilizat în alimentația umană

Un soi de bumbac modificat genetic ar putea fi utilizat în alimentația umană
scris 18 oct 2018

Departamentul american al Agriculturii și-a dat, marți, acordul pentru ca fermierii să poată cultiva un soi de bumbac modificat genetic care produce semințe ce pot fi consumate de oameni, o nouă sursă posibilă de proteine care ar putea fi deosebit de folositoare în țările care cultivă bumbac și se confruntă cu problema malnutriției, informează Reuters.

Soiul de bumbac a fost dezvoltat de oamenii de știință de la Texas A&M University. Deocamdată, semințele acestei plante nu pot fi utilizate în hrana oamenilor sau ca nutreț pentru animale în SUA pentru că nu au primit aprobarea Agenției pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (Food and Drug Administration), scrie Agerpres.

Watford Insurance, cel mai nou jucător pe piața RCA din România, va vinde polițe pentru proprietăți, accidente, sănătate sau aviație CITEȘTE ȘI Watford Insurance, cel mai nou jucător pe piața RCA din România, va vinde polițe pentru proprietăți, accidente, sănătate sau aviație

Și alte țări vor trebui să își dea acordul înainte ca noul soi de bumbac să poată fi cultivat, însă, de obicei, se ține cont de opinia autorităților americane de reglementare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bumbac
sua