Primul caz de pestă porcină africană din Teleorman. Virusul, descoperit la un animal mort lângă o pădure

Primul caz de pestă porcină africană din Teleorman. Virusul, descoperit la un animal mort lângă o pădure
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2018

Primul caz de pestă porcină africană a fost confirmat în județul Teleorman, virusul fiind descoperit la un porc mort, aruncat lângă o pădure. Autoritățile urmează să monitorizeze porcii aflați în localitățile din apropiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman, doi porci au fost găsiți morți în apropierea pădurii din localitatea Slobozia Mândra, iar autoritățile au recolat probe de la cadavre, scrie News.ro.

Astfel, analizele au confirmat că unul dintre cei doi porci avea virusul peste porcine africane. Ulterior, cele două cadavre au fost îngropate.

După ani de pauză generată de un sentiment de nesiguranță, Egiptul avansează puternic pe piața turismului local, inclusiv pentru Crăciun și Revelion. Turoperatorii suplimentează locurile CITEȘTE ȘI După ani de pauză generată de un sentiment de nesiguranță, Egiptul avansează puternic pe piața turismului local, inclusiv pentru Crăciun și Revelion. Turoperatorii suplimentează locurile

Medicii veterinari vor monitoriza porcii aflați în localitățile din apropierea zonei respectiv pentru a vedea dacă sunt suspiciuni de pestă porcină africană, dar nu vor lua alte măsuri, având în vedere că acest caz nu a fost descoperit într-o gospodărie. Acesta este primul caz de pestă porcină africană confirmat în județul Teleorman.

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunțase, săptămâna trecută, că au fost confirmate aproape o mie de focare de pestă porcină africană în 246 de localități din 13 județe.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta porcina
teleorman