Ungaria cere UE să prelungească restricțiile cu privire la importul de cereale din Ucraina până la finele lui 2023

Ungaria cere UE să prelungească restricțiile cu privire la importul de cereale din Ucraina până la finele lui 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Ungaria a cerut Comisiei Europene să prelungească restricțiile cu privire la importul de cereale și oleaginoase din Ucraina în cele cinci state membre din Europa de Est, cel puțin până la finele lui 2023, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar al Agriculturii, Zsolt Feldman, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu ocazia unei reuniuni a miniștrilor europeni ai Agriculturii, Zsolt Feldman a spus marți seara că Ungaria a cerut de asemenea Bruxelles-ului să ofere sprijin financiar extraordinar pentru a facilita livrările de cereale, în ideea de a goli silozurile pentru fermierii locali, înainte de recolta din acest an, scrie Agerpres.

Roșiile și verdețurile, cele mai multe probe contaminate cu pesticide din toate legumele puse pe piața din România CITEȘTE ȘI Roșiile și verdețurile, cele mai multe probe contaminate cu pesticide din toate legumele puse pe piața din România

"Interesul nostru este ca recoltatul din Ungaria să poată fi finalizat în siguranță iar fermierii ungari să poată să își vândă produsele", a spus Zsolt Feldman.

La data de 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricții, până la data de 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiță și semințe din floarea soarelui provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia. Aceste țări s-au plâns că cerealele ieftine din Ucraina fac producția locală neprofitabilă.

Executivul comunitar a spus că în această perioadă, grâul, porumbul, rapița și semințele din floarea soarelui provenite din Ucraina vor putea fi vândute în orice altă țară din blocul comunitar.

Comisia a informat că ar putea extinde restricțiile la importurile de cereale din Ucraina și dincolo de 5 iunie, dacă situația excepțională va continua.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
cereale