Veterinarii susțin că trebuie să se renunțe la creșterea tradițională a porcilor, pentru eradicarea trichinelozei

Veterinarii susțin că trebuie să se renunțe la creșterea tradițională a porcilor, pentru eradicarea trichinelozei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2019

Specialiștii veterinari, reuniți în cadrul Conferinței Internaționale de Trichineloză, care se desfășoară la Cluj-Napoca, consideră că ar trebui să se renunțe la creșterea tradițională a porcilor, pentru a putea fi eradicată trichineloza.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trichineloza este o boală parazitară majoră, transmisibilă de la animale la om, care ridică multe probleme în multe țări din lume, România fiind în top trei mondial în care aceasta înregistrează valori crescute de prevalență la porc și numeroase cazuri de îmbolnăviri umane. În România se înregistrează focare de trichineloză mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, care implică de la câteva persoane la câteva zeci, în funcție de câte au consumat din carnea de porc neverificată. Trichineloza a fost, este și rămâne o importantă boală parazitară care duce la cheltuirea unor sume importante, atât în țara noastră, cât și în alte țări. Pentru a nu risca să se îmbolnăvească, oamenii trebuie să evite consumul de carne de porc necontrolată și neverificată, iar pentru eradicarea trichinelozei singura soluție este ca România să desființeze creșterea tradițională a porcilor în coteț", a declarat, marți, Călin Gherman, președintele comitetului de organizare a Conferinței Internaționale de Trichineloză, potrivit Agerpres.

ULTIMA ORĂ Prețurile plafonate și taxa de 2% în energie și gaze - eliminate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețurile plafonate și taxa de 2% în energie și gaze - eliminate

El a mai spus că țările care au reușit eradicarea trichinelozei, precum Marea Britanie, nu mai au porci în coteț în gospodării individuale, unde să poată să intre în contact cu șobolanii.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în perioada 1986-2009, în lume au fost înregistrate peste 65.000 îmbolnăviri umane de trichineloză, cu 40 de decese, dintre care peste 28.000 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
trichineloza
porci
medici veterinari