Tranzacție: Producătorul cărnii de pui CocoRico a preluat integral o fermă de păsări

Tranzacție: Producătorul cărnii de pui CocoRico a preluat integral o fermă de păsări
scris 27 aug 2019

Grupul de companii Aaylex, care deține marca CocoRico, a preluat integral ferma Ecoavis Best Proiect, implicată în creșterea păsărilor, un business anul trecut de 9,5 milioane lei.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Într-o primă fază, Aaylex preluase o participație de 4,76%, restul titlurilor rămânând în posesia Mihaelei Ungureanu.

Ambele părți sunt din Buzău.

EXCLUSIV Tranzacție: Ioan Niculae vinde combinatul chimic Viromet unui român cu afaceri în Italia, care deține și Giurgiu Port CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Ioan Niculae vinde combinatul chimic Viromet unui român cu afaceri în Italia, care deține și Giurgiu Port

Înființată în 2010, Ecoavis a avut anul trecut afaceri de 9,5 milioane lei, de la 8,9 miliaone lei în 2017, și a intrat pe pierdere, cu un minus de 33.665 lei, după un profit de 255.336 lei.

În urmă cu un an, grupul Aaylex a atras 25 de milioane de euro, printr-o emisiune de obligațiuni corporative, subscrisă de Credit Value Investments, fond de investiții înregistrat în Polonia și intrat în România în toamna anului 2016.

Aaylex a inaugurat, în urmă cu trei ani, o fabrică de hrană pentru păsări la Făurei, cu o capacitate de 15 tone furaje/ oră și 110.000 tone/ anual.

România reprezintă principala piață de desfacere pentru Aaylex, aproximativ 72% din producție fiind vândută în țară. Cu toate acestea, compania se numără printre cei mai mari exportatori de carne de pui din țară, produsele fiind livrate către mai multe state atât din UE, cât și extracomunitare.

Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul Cramele Recaș a cumpărat acțiuni la o firmă vinicolă înființată în urmă cu 15 ani de investitori italieni

Grupul Aaylex livrează produse proaspete și refrigerate în peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia.

Grupul Aaylex este controlat de omul de afaceri Bogdan Stanca, iar principale trei companii sunt Avicola Buzău, Aaylex Prod și Aaylex Distribution.

Aaylex deține 24 ferme situate în Buzău, Brăila, Călărași, Galați, Giurgiu și Prahova. În plus, compania mai are două statii de incubație, două ferme de reproducție de păsări-adulți și două ferme de reproducție tineret. În 2015, la abatorul Aalyex Prod din Buzău s-au procesat peste 60.000 de tone de carne.

Printre principalii competitori ai grupului Aaylex se numără Transavia, Agricola International (Bacău), Safir (Vaslui).

viewscnt
Afla mai multe despre
cocorico
investiții
fabrică