VIDEO Bulevardul Champs-Élysées din Paris, blocat cu tractoare de fermieri. Poliția a arestat peste 60 de persoane

VIDEO Bulevardul Champs-Élysées din Paris, blocat cu tractoare de fermieri. Poliția a arestat peste 60 de persoane
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Șaizeci și șase de persoane au fost arestate vineri dimineața la Paris, după blocarea cu baloți de paie și tractoare de către agricultori a Bulevardului Champs-Élysées în zona Arcului de Triumf , a anunțat poliția capitalei franceze, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La scurt timp după ora locală 07:00 (06:00 GMT), mașini ale poliției erau dispuse lângă monument și circulația de pe celebrul bulevard era în continuare blocată, scrie Agerpres.

Liberation: Cine a pus gând rău puiului ucrainean? Efectul în România CITEȘTE ȘI Liberation: Cine a pus gând rău puiului ucrainean? Efectul în România

Declanșată în zori, manifestația de lângă Arcul de Triumf a luat sfârșit la orele locale 09:40, potrivit unui jurnalist al AFP.

Alte acțiuni au avut loc lângă Paris: patru tractoare blocau o ieșire de la periferie și altele se poziționau la nivelul unui alt acces al acestui bulevard ce înconjoară capitala franceză, potrivit poliției.

„Un convoi de tractoare este în drum spre palatul Versailles", la câteva zeci de kilometri de Paris, unde vor fi „așteptate" de un dispozitiv al poliției, a adăugat aceeași sursă.

Arcul de Triumf este un loc de comemorare a soldaților morți în luptă pentru Franța, unde o flacără este reaprinsă zilnic și șefii de stat străini vin adesea când trec prin capitala franceză.

În 2018, monumentul a fost scena unor violențe în timpul crizei sociale a „vestelor galbene".

Vezi video aici

viewscnt
Afla mai multe despre
champs-élysées
paris