Purcari își reduce profitul net cu o zecime

Purcari își reduce profitul net cu o zecime

Sursa foto: Olga Soloviova | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 feb 2024

Compania Purcari Wineries raportează pentru anul trecut o scădere de 11,03% a câștigului pretaxare EBITDA, la 98,55 milioane lei, de la 110,77 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Purcari Wineries (WINE) a realizat în 2023 venituri de 369,44 milioane lei, cu 22,14% mai mari decât cele de 302,48 milioane lei din exercițiul financiar precedent, iar costul acestor vânzări a urcat cu 29,74%, la 220,85 milioane lei, de la 170,22 milioane lei.

Este o performanță obținută în contextul unei majorări de 22% a vânzărilor pe piața principală din România, unde majorările sunt la toate brandurile. Creșterea este de 4% pentru Moldova.

Farmaceutica Remedia și-a majorat cu aproape un sfert profitul net CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia și-a majorat cu aproape un sfert profitul net

„Anul precedent a fost unul dificil pentru regiunea noastră, dar ne-am descurcat bine și suntem mândri de rezultatele obținute, depășind din nou ghidajul anunțat. Continuăm să construim fundamentul pentru a ne îndeplini viziunea de a deveni liderul incontestabil în domeniul vinicol din Europa Centrala și de Est”, spune directorul executiv Victor Bostan în mesajul către investitrori care însoțește raportarea anuală preliminară. „Așteptăm cu încredere o creștere robustă în viitor, valorificând brandurile noastre puternice, relația solidă cu piața, o bază excelentă de active și o echipă talentată.”

Rezultatul global total atribuibil acționarilor a avut un declin de 10,27%, la 60,36 milioane lei, de la 67,27 milioane lei. La 9 luni, profitul atribuibil a fost de 43,76 milioane lei.

SafeTech Innovations – afaceri în relativă stagnare și profit net în scădere în 2023. Compania vizează dublarea afacerilor și profit triplu pentru acest an CITEȘTE ȘI SafeTech Innovations – afaceri în relativă stagnare și profit net în scădere în 2023. Compania vizează dublarea afacerilor și profit triplu pentru acest an

La data de 31 decembrie 2023, activele totale ale Purcari erau de 623,82 milioane lei, cu 9,49% mai mari decât cele de 569,76  milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 4,57%, la 274,61 milioane lei, de la 262,61 milioane lei.

În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, a atras mai multe fonduri de investiții și  în acționariatul său dispersat. Ultima intrare importantă este cea a americanilor de la Firebird, care sunt specializați pe plasamente în spațiul ex-sovietic. La BVB, titlurile Purcari au fost puternic lovite de la declanșarea conflictului din Ucraina, dar s-au înscris pe o traiectorie de recuperare masivă încă din primăvară. La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 14,44 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 579,29 milioane lei (116,55 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
firebird