VIDEO Incendiu la o fermă avicolă din Mintia. 16.000 de pui au murit

VIDEO Incendiu la o fermă avicolă din Mintia. 16.000 de pui au murit
scris 31 mai 2019

Un incendiu a izbucnit la o fermă avicolă din Mintia, județul Hunedoara, iar în urma acestuia 16.000 de pui au murit din cauza fumului și a temperaturii ridicate. Alți 15.000 de pui au fost salvați.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, un incendiu a izbucnit în cursul nopții de joi spre vineri, la o fermă avicolă din Mintia, scrie News.ro.

Bani pentru rezolvarea problemelor cu grupurile sanitare din școli CITEȘTE ȘI Bani pentru rezolvarea problemelor cu grupurile sanitare din școli

”Nouă pompieri militari de la Detașamentul Deva au intervenit cu trei autospeciale pentru a opri ofensiva unei arderi mocnite ce a afectat stratul de protecție din paie, aflat pe podeaua halei, pe o suprafață de 350 mp. În incintă se aflau 31.000 de pui. Din cauza fumului și temperaturii ridicate au pierit 16.000 de pui de o zi. Pompierii au reușit sa salveze 15.000 de pui și să lichideze incendiul după mai bine de o oră de muncă”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

În incendiu a mai fost distrusă instalația de furajare și adăpare din plastic pe o suprafață de aproximativ 100 metri liniari și s-au deteriorat parțial pereții, ușa și trei geamuri.

După stingerea incendiului pompierii au concluzionat că arderea mocnită a fost generată de o defecțiune electrică apărută la aparatul de încălzit al halei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fermă avicolă
mitia